Tom Dubravec / CROPIX
TRANSFER ŽIVOTA

Vrsaljko korak do Milana: 'Još uvijek sam igrač Genoe, ali ako me žele prodati...'

'Sve vodi moj agent Giussepe Riso i on će me obavijestiti kad i ako bude nečeg konkretnog'
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 29. lipanj 2014. 18:36

Još otkako je došao u Genou, prošlo ljeto, Šimu Vrsaljka je pratila fama da je u stvari parkiran u Genoi te da je jedan veći klub (govorilo se o Interu) iza te operacije. Takve teorije nisu se potvrdile u praksi, za razliku od učinaka 22 godišnjeg Zadranina. Kako kod trenera Liveranija tako i pogotovo kod Gasperinija, Vrsaljko je potvrdio fizičku moć i tehnički potencijal odličnog desnog bočnog. Još od zimskog prijelaznog roka govori se u ozbiljnim specijaliziranim emisijama calciomercata kako je Vrsaljko zanimljiv većim talijanskim klubovima jer je uz tehničke kvalitete i mlad te za talijanske kriterije plaćanja relativno prihvatljiva investicija. Prije nekoliko dana vlasnik Genoe Enrico Preziosi je javno izjavio na pitanje o odlasku napadača Gilardina.

"Gila zna koliko ga volim, ali mi ne možemo više podnositi njegovu plaću. Mnogi ga traže i to su novci koji nam trebaju. Ne samo da ne možemo zadržati Gilardina nego se Genoa ne može odreći novca koji nam se nude za Vrsaljka."

Iako se u medijima špekulira da ga (odavno) žele Inter i sada pogotovo Fiorentina, nema ozbiljnih naznaka da je to realnost. Jedino što je pouzdano to je da je u pitanju veliki talijanski klub te jedan premier ligaš. U tom kontekstu vrlo je bitan podatak da je zimus Šime Vrsaljko promijenio FIFA zastupnika. Umjesto Niky Vuksana sada se o karijeri tog zadranina brine talijanski menadžer Giusseppe Riso. Taj mladi agent, koji se nametnuo na tržišu posljednjih par godina, je u vrlo prisnim odnosima sa AC Milanom odnosno njegovim dopredsjednikom Adrianom Gallianiem. Kako su Galliani i Enrico Preziosi veliki prijatelji i poslovni suradnici, dio čvrstog bloka unutar Udruge prvoligaša, a u čijem su mandatu Milan i Genoa međusobno transferirali više od 20tak igrača, sve upućuje da je Vrsaljku AC Milan vrlo ozbiljna opcija. Sa druge strane, Napoli, Roma i Juventus, barem zasada, imaju riješene bekovske pozicije. Je li Milan ili neki drugi klub Serie A u pitanju, ili će novac iz Premier lige biti glavni argument odluke Preziosia, čiji je klub u teškim financijskim problemima, saznati će se unutar desetak dana.

- Meni je u Genoi odlično. Jako sam zadovoljan prvom sezonom, kako su me primili klub, navijači, kako sam i koliko igrao. Vidim da su i svi oni zadovoljni mojim učinkom. Eh, sada, ako predsjednik tako kaže, moram respektirati njegov stav. On želi najbolje za Genou i nas igrače. Mercato je dug i zasada ne znam još što će se događati. No ako klub procijeni da mu je u interesu da me prodaju, i ako se poklope interesi budućeg poslodavca i moji, dakle da smo svi zadovoljni, onda Bože moj...

Fiorentina, Inter, Roma, Napoli?

- Ne znam i nemojte inzistirati. Sve vodi moj FIFA agent Giussepe Riso i on će me obavijestiti kad i ako bude nečeg konkretnog na planu transfera. Odmaram se kao igrač Genoe i to je jedina istina.

Linker
28. svibanj 2024 10:05