Ivan Peric / CROPIX
I OVO ĆE PODIGNUTI PRAŠINU

ZORAN MILANOVIĆ ZAISTA MISLI DA JE HAJDUK BIO - TITOV KLUB! 'Igrali su s tolikom petokrakom na prsima da si se na nju mogao nabosti!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. studeni 2019. 12:58

Kandidat za novog hrvatskog predsjednika i bivši premijer Zoran Milanović ovih dana nalazi se u Splitu. Tamo je ponovo s novinarske strane bio upitan da komentira izjavu koju je rekao prije nekoliko dana, a ticala se odnosa nekadašnjeg državnog vrha sa sportskim klubovima.

Istina, Milanović jeste reagirao na izjavu aktualne predsjednice Kolinde Grabar - Kitarović koja je rekla kako je Rijeka bila rezervni klub za Zvezdu i Partizan u doba bivše države. Milanović je pak više pričao o Hajduku...

Nekadašnji šef SDP-a bio je zamoljen za to da opet komentira svoju izjavu. To je bilo i prvo novinarsko pitanje za njega, pored svih ostalih problema koji svakodnevno more društvo u Hrvatskoj. Točnije, bi li u Splitu mogao imati problema s time što je izjavio u vezi Hajduka i bivšega režima?

- To je istina, ne vidim zašto bi s time itko imao problema. Ja nisam navijao za Hajduk, kad sam navijao za klubove, zato što je to bio Titov omiljeni klub, to mi je možda mogao biti razlog da ne navijam za Hajduk, ali to je istina. U danima kada nam se pričaju nevjerojatne besmislice, kada se provodi jedan memoricid prema onome što smo živjeli i što pamtimo, što nije bilo savršeno, bilo je katkad i iritantno, bilo je pogrešno, bilo je ljudski. Sve što sam rekao na tu temu sam rekao - veli Milanović.

Ipak, nastavio je...

- Hajduk je bio hrvatski klub, ali je bio i klub koji je imao petokraku u grbu, koji je igrao s petokrakom na prsima, mogao si se nabosti na nju, to je ružno izgledalo, ali tako je bilo, neka to ljudi znaju. Hajduk možda nije banalno pitanje u Dalmaciji, ali nije ni religijsko - zaključio je Milanović.

Linker
27. travanj 2024 13:42