CROPIX
KADA BI BAREM OSTALI...

OSTATAK HRVATSKE, PA I REGIJE TO MOŽE SAMO SANJATI Dinamo se na desetorici kinaca nada zaraditi 100 milijuna eura: Ovo su imena plavih 10!

MODRA BUDUĆNOST Petogodišnje ugovore s klubom potpisali Livaković, Ćorić, Benković, Sosa, Moro i Lovren, uskoro još novih šest autograma
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. veljača 2017. 18:26

Prekrasno je bilo jučer u Plavom salonu. Kako je rekao direktor Tomislav Svetina, “radilo se o povijesnom trenutku”. Petogodišnje ugovore s klubom potpisali su Dominik Livaković, Ante Ćorić, Filip Benković, Borna Sosa, Nikola Moro i Davor Lovren, dečki su se ‘vezali’ do 2022. godine. Još će biti “povijesnih trenutaka”, uskoro slijedi potpisivanje s Arminom Hodžićem, Amerom Gojakom, Danijem Olmom i Ivanom Božićem.

Ispunjenje sna

Dakle, sve je jasno, Dinamo se prema najavama na duže vrijeme opredijelio za mlade dečke, namjera je sve te momke koji su se jučer fotografirali u svečarskoj atmosferi što dulje zadržati u plavome dresu.

- Dinamo mi je sve! Onog trenutka kad mi je ugovor došao na stol odmah sam potpisao. Zaljubljen sam u Dinamo, ovo je ostvarenje mog sna. Dinamo je moj - svemir!

To je rekao Ante Ćorić. Borna Sosa kazao je da se osjeća ponosnim te da je potpisivanje ugovora znak da klub cijeni njegov dosadašnji rad.

- Klub vjeruje u mene, a ja ću nastojati opravdati to povjerenje - veli Sosa.

Filip Benković najavio je da bi se uskoro, za koji dan, mogao vratiti na travnjak, ali prvo je rekao:

- Jako sam sretan što sam potpisao novi ugovor. Sretan sam jer sam ovdje doma u Zagrebu, u najljepšem gradu i najboljem klubu u kojem mislim napredovati i postati još bolji igrač.

Nikola Moro također je kao i svi govorio o sreći zbog dugogodišnjeg vezivanja za plavi klub.

- Ja nisam iz Zagreba, djetinjstvo sam proveo u Solinu i Splitu. Ali prema Dinamu imam posebnu emociju. To ću pokazati na svakoj utakmici - kazao je Dinamov Dalmatinac.

Život od prodaje

Davor Lovren pokušat će dostići slavu svog brata Dejana koji igra u Liverpoolu.

- Zahvaljujem klubu na povjerenju. Nastojat ću to opravdati. Dinamo mi je sve, ne mogu bez njega. Jako, jako sam sretan.

Svi ovi dečki koji su jučer potpisali, a od kojih su Ćorić, Benković i Sosa već etablirani prvoligaški igrači, mogu još uvijek igrati za - juniore! Jedan od jučerašnjih potpisnika ne može, radi se o hrvatskom A reprezentativcu, budućnosti vratarskog posla u Hrvatskoj, Dominiku Livakoviću.

- Ove sezone želim s Dinamom osvojiti svoj prvi naslov prvaka. Hvala klubu što je prepoznao moj rad, nadam se da ću se odužiti na najbolji mogući način.

Dinamo
Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media

To su eto bili, svečarski govori primjereni za takvu priliku. Na maksimirskom skupu bilo je mnoštvo novinara i TV kamera, bogati catering, družilo se dugo nakon potpisivanja.

Naravno, svi ovi ugovori koji su potpisani dugog su vijeka, ali s obzirom na kvalitetu tih mladića koji su ih potpisali, bit će nemoguće da ih odrade do kraja. Sve je to normalno i logično, Dinamo živi od prodaje igrača, a veliki klubovi već se sada zanimaju za mnoge od njih.

Prije neki dan smo napisali da je modri klub od prodaje igrača koji su ponikli u nogometnoj školi u posljednjih deset godina zaradio oko 114 milijuna eura! Naravno da ni u što ne možemo biti sigurni, ali u klubu drže da bi u sljedećih pet godina od ovih koji su potpisali jučer te uključujući četvorku koja će potpisati uskoro, mogli zaraditi gotovo jednaku svotu! Ta desetorica, Livaković, Ćorić, Benković, Sosa, Moro, Lovren, Gojak, Hodžić, Olmo i Božić mogli bi, prema nekim vrlo optimističnim klupskim procjenama, u tom petogodišnjem razdoblju donijeti u blagajnu i 100 milijuna eura! Dakle, u prosjeku svaki 10 milijuna, što nije nemoguće kad se u obzir uzmu dosad napravljeni transferi maksimirskog kluba.

No, o tom-potom, dotad uživajmo u majstorijama mladića koji su se jučer vezali za Dinamo...

Linker
01. svibanj 2024 17:10