REUTERS/Peter Cziborra
KRITIKE IZ KUTA

PIJETRAJ 'Nisam zadovoljan ni borbom, ni onim što je Hrgović napravio, uopće nije bio u meču'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 20. kolovoz 2016. 01:33

Leonard Pijetraj nije želio “mazati”. U boksu je sve jasno. Ring na kraju dana sve pokaže. Pijetraj je očekivao boljeg Filipa, to nije mogao skriti.

- Nisam zadovoljan niti borbom, niti onim što je Hrgović napravio jer sam uvjerenja da je mogao dati više. Što se tiče odluke sudaca, nemam pojma, morao bih pogledati snimku. Biti hladne glave. No, ako je dobio drugu rundu, treća je morala biti njegova. Uglavnom, nije boksao dobro, nije provodio dogovorenu taktiku, bio je težak, krut.

Što je bilo dogovoreno?

- Bilo je dogovoreno da završava nakon njegovih udaraca, da mora prvi napadati, pa se maknuti od njegovih udaraca koji nisu jaki, ali onda mora udariti, zadnji udariti zbog dojma kod sudaca. No, radio je pojedinačne udarce, a Yoka se dosta kretao. Teško je jednim udarcem pogoditi čovjeka koji se kreće. Mora se raditi serija, nije bilo otpočetka krenuo dobro i time nisam zadovoljan.

Yokina ljevica stvarala je bodovnu zalihu.

- Da, trebao ga je štopati svojom desnom, blokirati ga, ali nije Filip bio u meču.

Je li Yoka bolje nametnuo svoje prednosti?

- Nije se Francuz nametnuo, Hrgović nije napravio ono što je trebao. Yoka boksa svoje, ali Filip je trebao biti bolji. Znali smo sve.

Nije mu probio obranu?

- Točno tako, nije ga probio dovoljno dobro da bi nokautirao. Pogađao jest, ali ne dovoljno jako. Nije dobro stajao, izlazio je iz balansa, desna mu je bila iza lijeve noge, a kad imate takvu tehničku pogrešku, ne možete nokautirati protivnika.

Filip Hrgović
PETER CZIBORRA / REUTERS

Zašto Hrgović nije uspio realizirati dogovorenu taktiku?

- Radi se o velikom stresu. Kad bi bio u stanju napraviti sve što hoću, on bi svakog nokautirao u prvoj rundi. Kao što bi to napravili i ostali boksači. Vrlo je teško to taktički odraditi, to bi bilo savršeno. Ako postoji pritisak, ako znate da suci nisu na vašoj strani, onda je teško tu dati maksimum. No, i to je odlika šampiona. Ako želite biti prvak, onda morate sve to napraviti i to je pogreška.

Kolika je bila razlika između ove borbe i onog poraza na SP?

- Slično, nije to bilo daleko i to nije dobro.

U posljednjih minutu i pol Yoki je propala noga.

- A sudac je zaustavio meč! To se nikada ne radi jer to je bio Yokin problem. Ako pokažete sucu da nešto ne možete, sudac mora brojati. I imaš osam sekundi u kojima se možeš oporaviti. No, ruski sudac je dao da se Yoki gleda noga, to nikad nisam vidio u životu, to je čista bezvezarija. Ali to sada ništa ne znači.

Je li Hrgović mogao bolje iskoristiti taj trenutak, Yoka se nakon toga slabije kretao?

- Jest, ali i Filip se već tada umorio...I ostao u polufinalu, s broncom oko vrata...

Linker
09. svibanj 2024 11:30