Ronald Goršić/CROPIX
PRESUDA SUDA

Prva pobjeda ZZD-a: 'Ministre, dužni ste nam reći tko će dovesti u red naš klub'

Piše: Romana EiblObjavljeno: 25. travanj 2013. 16:09

Nakon dvije godine i stotine radnih sati, desetaka tužbi i prigovora na nerad institucija, navijači i članovi Dinama napokon su dobili prvu presudu u korist svojih legitimnih prava, izvijestili su iz inicijative “Zajedno za Dinamo”. Naime, Visoki upravni sud je usvojio upravnu tužbu kojom je presudio da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) mora odgovoriti na predstavke građana s legitimnim interesom kao što su u konkretnom slučaju članovi Dinama. Oni, dakle, nisu nelegitimna huliganska ulica kako ih neprestano etiketira šačica koja je mimo svih prava privatizirala udrugu građana.

Okupljeni u građansku inicijativu "Zajedno za Dinamo", navijači su još su prije dvije godine od Ministarstva sporta tražili da u njihovi klubu ispita i provede zakonitost, ali njihovi su zahtjevi ostali bez rješenja, nisu čak dobili ni običan odgovor. To im je pravo sada potvrdio Visoki upravni sud, koji je usvajanjem njihove tužbe jasno poručio državnim tijelima i ministarstvima poput MZOS (koje je traženja inicijative “Zajedno za Dinamo” opstruiralo na sve moguće načine) da upravna tijela uvijek moraju služiti javnom interesu i građanima, a ne privatnom interesu moćnika s novcem koji su uzurpirali sport i klubove, poput Zdravka Mamića!, ističu u ZZD-u. Osim toga, ističu članovi i navijači Dinama s posebnim zadovoljstvom, sud je razgolitio svu bahatost i bezobzirnost spram građana bivših visokih dužnosnika ministarstva, poput bivšeg ministra Radovana Fuchsa ili čelnika uprave za sport Željka Klarića koji je ekspresno nakon odlaska iz MZOS-a dobio posao u Dinamu!

Osnaženi prvom presudom koji ih legitimira kao punopravne građane i legitimne članove udruge građana NK Dinamo, navijači okupljeni oko ZZD-a, a ima ih više oko 5000, mole aktualnog ministra Željka Jovanovića da javnosti u najkraćem mogućem roku kaže: tko će, kada i kako uvesti zakonitost u naš klub. “Ne znamo više objasniti našem brojnom članstvu kako se i zašto u našoj državi mogu tako otvoreno i besramno kršiti njihova prava. Pa, ukoliko vaš odgovor ne dobijemo u razumnom roku, organizirat ćemo prosvjed pred Vašim ministarstvom. Možda Vi uspijete objasniti vlasnicima nogometnog kluba Dinamo, tj. njegovim članovima, u čemu je problem.

Linker
17. svibanj 2024 03:56