Žumberak, 2023.

 AK ŽUMBERAK/DINKO BAZULIC
27. ŽUMBERAČKA UTRKA

Ove subote u Parku prirode Žumberak spektakl za čitavu obitelj uz humanitarnu notu

Sportska natjecanja traju do 14 sati, a zatim kreće glazbena zabava uz trio Falschspieler iz Zagreba
Piše: SNObjavljeno: 29. kolovoz 2023. 17:48

I ove godine početak rujna rezerviran je za Žumberačku utrku, sada već 27. po redu. Utrka je osmišljena da u njoj može sudjelovati cijela obitelj. Prvo trče oni najmlađi, predškolci, osnovnoškolci pa na kraju i oni iskusniji trkači i rekreativci. Trase su od 100 do 1000 m za klince a oni malo stariji mogu birati utrku između 6 i 15 km.

Posebnost utrke je da ćete na relativno kratkoj udaljenosti od 6 ili 15 km proći puno toga. Od samog starta u Sošicama ispred novosagrađenog posjetiteljskog centra Parka prirode Žumberak, prolaska kroz selo Sopote koje je nedavno bilo proglašeno za najljepše selo Zagrebačke županije, Sopotskog slapa gdje se okreću trkači na 6 km, pa dalje kroz zeleni šumski pojas do blizine sela Tomaševci i skretanja za Stari grad Žumberak gdje se vrši okret i povratak trkača na 15 km.

image

Žumberak, 2023.

AK ŽUMBERAK/DINKO BAZULIC

Uglavnom, garantirana je cjelodnevna avantura, od 9.30 kada počinju dječje utrke pa nadalje sve do 14 sati kada se završava sportski dio natjecanja, a počinje glazbeni. Svirat će poznati glazbeni trio Falschspieler iz Zagreba. Za rock and roll ljubitelje to je izvrsna prilika za opuštanje, a za one željne dodatnih aktivnosti na raspolaganju su okolna planinarska izletišta koja se mogu posjetiti hodajući, autom ili električnim biciklima koji se mogu iznajmiti u posjetiteljskom centru.

image

Žumberak, 2023.

AK ŽUMBERAK/DINKO BAZULIC

Okrjepa i ručak su planirani za sve natjecatelje tako da dan može proći i bez kuhanja.

Na kraju spomenimo i humanitarnu notu utrke. AK Žumberak je višegodišnji prijatelj Centra za autizam iz Zagreba, a njihovi sportaši već niz godina sudjeluju na utrci i svaki puta se vesele ponovnom dolasku. Osim što dio prihoda od startnina i sportsku opremu doniramo Centru, ove godine će im članovi AK Žumberak pokloniti i svoje vrijeme. Tako tijekom tri ljetna mjeseca članovi kluba subotom odlaze u prostorije Centra gdje se nalaze osobe u stalnom boravku te se s njima pripremaju za natjecanje. Stječe se kondicija, a još više prijateljstva i zajedničke uspomene.

image

Žumberak, 2023.

AK ŽUMBERAK/DINKO BAZULIC

Potporu cijeloj manifestaciji dalo Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske.

Više o ovom sportsko-humanitarnom događaju možete saznati na stranici kluba: https://akzumberak.hr/trka.php.

Linker
19. svibanj 2024 06:55