SUKOB U RED BULLU

Nesportski potez godine: Vettel sve više nalikuje na svog idola Schumachera!

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 25. ožujak 2013. 18:29

Dan nakon burnih zbivanja u Maleziji Christian Horner morao je prihvatiti ulogu mirotvorca. Šef Red Bulla sjeo je za stol s Markom Webberom i Sebastianom Vettelom i pokušavao iznijeti stvari na čistac.

Obračun u Sepangu, gdje je Vettel odbio poslušati momčadske naredbe i pretekao Webbera 13 krugova prije kraja, poprimio je još ozbiljnije razmjere nego što se činilo u prvi mah. Webber uopće nije htio doći na pobjedničko postolje, ali su ga organizatori nekako nagovorili i zamolili da ne upropasti cijelu priredbu.

Stanka će im dobro doći

Vettel se kasnije ispričao i na timskom brifingu rekao da je “zaj....”, što Webberu ne znači puno. Poručio je da neće preko ovoga prijeći tako lako.

- U zadnjih su mi se 15 krugova svakakve misli rojile u glavi. Srećom, do sljedeće utrke su tri tjedna. Vratit ću se u Australiju, uhvatiti malo valova i isključiti mobitel. Moram o svemu razmisliti - rekao je Webber, kojem je na postolju malo falilo da zaplače.

“Onboard” snimka na kojoj Webber kolegi pokazuje srednji prst neće puno pomoći. Iako je Australac uvjeren da će Red Bull štititi trostrukog svjetskog prvaka, Vettela čekaju neugodni razgovori s Hornerom.

Webber napravio isto

- Da smo mu rekli da uspori i vrati Webberu vodstvo, mislite li da bi to napravio? Čisto sumnjam. Seb je ignorirao naše instrukcije, stavio je svoj interes ispred interesa momčadi. Svjestan je da je napravio pogrešku i ispričao se. Hoće li biti kazne? O tome ćemo iza zatvorenih vrata - najavio je Horner.

Australski mediji javljaju da Webber razmišlja čak i o kraju F1 karijere, ali podsjećaju da je prije dvije godine na Silverstoneu i sam zanemarivao naredbe iz boksa, pokušavajući proći Vettela. Tada mu to nije bilo problematično, izjavio je: “Pa naravno, htio sam osvojiti bolju poziciju”. S druge strane, neodoljiv je zaključak da Vettel sve više nalikuje na “original”, beskrupuloznog Michaela Schumachera. Gerhard Berger smatra da Vettel nije napravio ništa novo i neviđeno.

- Povijest nam pokazuje da se takve stvari događaju. Da bi postali nekoliko puta svjetski prvak morate biti jako sebični, kaže Berger koji je Vettelu bio šef u Toru Rossu.

Linker
19. svibanj 2024 14:52