PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP
Objavili iz Honde

Šesterostruki svjetski prvak u MotoGP-u podvrgnut je i trećoj operaciji desne ruke

Sugerira se da bi mogao izbivati čak šest mjeseci, što bi značilo propuštanje početka nove sezone
Piše: HinaObjavljeno: 04. prosinac 2020. 14:47

Šesterostruki svjetski prvak u MotoGP-u Španjolac Marc Marquez (27) podvrgnut je i trećoj operaciji desne ruke kako bi stavio novu pločicu, objavila je njegova momčad Repsol Honda.

Španjolac je u srpnju slomio nadlaktičnu kost tijekom pada na Velikoj nagradi Španjolske u Jerezu, prvoj utrci sezone u klasi MotoGP.

Operirativnim zahvatom u Barceloni ugrađena mu je titanijska pločica, a samo četiri dana nakon operacije pokušao se vratiti na stazu. Međutim, morao je odustati od nastupa, a u kolovozu je ponovo morao pod nož jer se pločica na kojoj je 12 vijaka oštetila. Došlo je do loma na implantatu i titanijska ploča zamijenjena je novom fiksacijom.

Budući da je oporavak bio sporiji od očekivanog, Marquez je obavio i treću operaciju.

Iz Honde su objavili kako je najnovija operacija posljedica sporog zacjeljivanja nadlaktične kosti "koja se nije poboljšala specifičnim tretmanom udarnih valova". Postupak je, rekli su, trajao osam sati.

Honda nije rekla koliko će španjolskom asu trebati za oporavak, no motorsport.com sugerira da bi mogao izbivati čak šest mjeseci, što bi značilo da će propustiti početak sljedeće sezone.

Prva utrka je u Kataru 28. ožujka.

Marquez je u "kraljevskoj klasi" svjetskog prvenstva u motociklizmu u posljednjih osam godina osvojio šest naslova svjetskog prvaka, propustio je samo onaj 2015. i ove godine. Po jednom je slavio i u klasi Moto2 i u konkurenciji do 125 kubika.

Linker
04. svibanj 2024 06:12