Admir Buljubašić/CROPIX
ZAŠTITNIK MEDVJEDA

Bandić sve sredio: Grad platio dug Areni, hokejaški spektakl će se održati

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. siječanj 2011. 12:25

Gradonačelnik Milan Bandić , pomalo očekivano, odlučio je “spasiti dan”. Nije mogao gledati kako propada Arena Ice Fever, najveći hokejaški spektakl u povijesti Hrvatske pa je odlučio INGRA-i iskeširati 3,5 milijuna kuna duga za održavanje objekta. Drugu polovicu duga u njegovoj bi projekciji trebao platiti Zagrebački holding, koji će se po tom pitanju očitovati do kraja dana.

U trenutku kada INGRA dobije novac trebala bi otvoriti vrata Arene Zagreb, a hokejaški klub Medveščak tada će dati zeleno svjetlo jednoj austrijskoj tvrtki koja će u Zareb poslati kamione s ledom, kako bi se ljepotica s Laništa mogla početi pripremati za ledeni spektakl koji će se održati od 21. do 29. siječnja.

Bandić na konferenciji za novinare koju je sazvao već u 9 sati ujutro, nije zaboravio ni spomenuti kako je Grad već 3. siječnja uplatio 17,7 milijuna kuna duga za zakup Arene u prvom kvartalu 2011. godine.

- Žao mi je što se ovo događa. Mislio sam da će se ovaj problem riješiti sam od sebe, ali očito je Grad morao intervenirati. Ova uplata je ‘bona fide’, a u budućnosti će se morati pronaći novi model financiranja troškova održavanja Arene . Podsjetit ću da se na natječaj za upravljanje Arenom javila tvrtka APU (Arena poslovno upravljanje), koja se sama obvezala pokrivati te troškove.

Prije više od tri mjeseca prijedlog je upućen Holdingu koji po tom pitanju nije ništa napravio. Da su to učinili danas ne bismo bili ovdje - naglasio je Bandić.

Nisu ga smela ni novinarska pitanja o tome da zapravo to i ne može tvrditi budući da se APU nikada ugovorom ne bi obvezao pokrivati zaostala dugovanja.

- Grad nije dužan platiti te troškove već onaj tko objektom upravlja. Ponavljam da smo sve dugove definirane ugovorom platili - rekao je Bandić.

Do kraja dana očekuje se i službena reakcija INGRA-e, koju je najviše zasmetala činjenica da im nisu pokriveni troškovi održavanja od sedam milijuna kuna.

Linker
06. svibanj 2024 17:42