Filip Hrgović

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA
MOGUĆI SCENARIJ

Hrgović dobiva priliku života? Iz tabora svjetskog prvaka otkrivaju: ‘Mora biti spreman...‘

Naime, meč za ujedinjenje pojaseva već se trebao dogoditi 17. veljače, ali je Fury zadobio posjekotinu
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 23. travanj 2024. 16:27

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (17-0, 14 KO) vraća se u ring 1. lipnja protiv Daniela Duboisa na "Matchroom vs. Queensberry: 5v5" priredbi u saudijskom Rijadu. Bit će mu to ponajveći ispit u profesionalnoj karijeri, a pobjedom bi se dodatno učvrstio na samom svjetskom vrhu.

Ipak, to nije jedina borba prema kojoj gleda. Naime, 18. svibnja zakazan je meč za apsolutnog prvaka teške kategorije između Tysona Furyja i Oleksandra Usika. Nakon tog meča trebala bi se aktivirati klauzula o revanšu, a u tom bi slučaju IBF oduzeo pojas prvaku te bi se upravo Hrgović i Dubois trebali boriti za upražnjenu titulu. Ono što je također bitno naglasiti jest da je teškaš iz Sesveta službena zamjena za ovaj meč u slučaju da netko otpadne.

Taj scenarij nije toliko nemoguć zbog Furyja. Naime, meč za ujedinjenje pojaseva već se trebao dogoditi 17. veljače, ali je "Kralj Cigana" zadobio posjekotinu na sparingu te je sve moralo biti odgođeno za tri mjeseca. Iz Usikovog tabora strahuju da bi se tako nešto moglo ponoviti, a promotor Ukrajinca, Aleks Krasjuk obznanio je javnosti na društvenim mrežama:

- Hrgović je obvezni izazivač po IBF-u i on mora biti spreman uskočiti ako Fury opet otkaže meč. Priprema se za meč 1. lipnja, ali mislim da bi se umjesto toga trebao početi pripremati za 18. svibnja da može zamijeniti Furyja. Meča će sigurno biti, ali samo je pitanje s kim. Nismo spremni ostaviti IBF pojas, ne vrti se sve oko novca... Stalo nam je do ostavštine.

Linker
23. travanj 2024 16:28