EP U HRVANJU

Prvi dan muškog nadmetanja grčko-rimskom stilom: Kamenjašević jedini u repasažu, Huklek i Lizatović ispali

Suparnik u pohodu na željenu broncu biti Danac Oliver Marco Krueger
Piše: Dean BauerObjavljeno: 21. travanj 2023. 22:33

Jednotrećinski takt, ako baš tako nešto postoji. Tako je “ispao” petak u Areni za Hrvate, odnosno prvi dan muškog dijela nadmetanja grčkom-rimskim načinom na Europskom prvenstvu. Od trojice naših predstavnika, samo je jedan ostao još u borbi za kolajnu, a i to zahvaljujući repasažu koji je na rasporedu u subotnje prijepodne.

Ivan Lizatović je prošao u kvalifikacijama Akera Schmida Al Obaidija iz Austrije 6-3, ali onda je u sljedećoj borbi za suparnika imao Armenca Hračiju Pogosjana. U kolikoj je sjajnoj formi Armenac bio u tom meču sve govori rezultat od 10-1. Od tog trenutka sve su šanse za Lizatovićev ostanak u borbi za medalju bile usmjerene na Armenca, te mogućnost da Pogosjan “povuče” našeg reprezentativca. Kako je Armenac hrvao, skoro da smo se usudili reći kako nema sumnje. No, u polufinalu lagano iznenađenje, ne preveliko, ali ipak... Taleh Mammadov iz Azerbajdžana svladao je Armenca 5-1, te je upropastio nade Lizatovića da bi mogao do repasaža.

Slično, čak i veće se iznenađenje dogodilo u kategoriji do 87 kg. U ovoj je kategoriji hrvatska uzdanica bio Ivan Huklek. U kvalifikacijama nije bilo problema protiv Grka Nikolaosa Varkasa 5-0, ali onda je u osmini finala čekao sjajni Gruzijac Laša Gobadze. Na kraju 9-0 za Gobadzea. Gruzijac je inače nastavio sjajno hrvanje kasnije i protiv Šveđanina Kessidisa (6-0). U polufinalu protiv Turčina Ali Cengiza dobar početak i vodstvo 1-0 za Gruzijca (zbog neaktivnosti Turčina), ali kada se Cengiz pokrenuo, preokrenuo je na 3-1 u svoju korist. I na Huklekovu štetu.

Jedini koji se uspio dokopati repasaža je Antonio Kamenjašević (do 77 kg). Antonio je prošao u kvalifikacijama Šveđanina Olofssona (1-0), ali ne i u osmini finala Armenca Malkasa Amojana koji je slavio čak 10-1. Ovaj aktualni svjetski prvak do 23 godine uvjerljivo je kasnije nanizao Danca Kruegera (7-0), pa onda i Turčina Basara (6-1), te time povukao našeg Kamenjaševića do repasaža u kojem će mu suparnik u pohodu na željenu broncu biti Danac Oliver Marco Krueger.

Subotnji repasaž počinje nakon kvalifikacijskih borbi čiji je program zacrtan u 11.30 sati.

Linker
12. svibanj 2024 21:01