REUTERS/Stefano Rellandini
DJELUJE NEZAUSTAVLJIVO

'BORIO SAM SE KAO ŽIVOTINJA! ZNAM DA ĆU JEDNOGA DANA OSVOJITI GLOBUS, MA SAMO JAKO' Hrvatski junak nakon još jedne čudesne vožnje i postolja

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. ožujak 2020. 16:39

Hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je drugo mjesto u veleslalomu kojeg su skijaši u ponedjeljak vozili za Svjetski kup u Hinterstoderu, dok je pobjednik Francuz Alexis Pintaurault.

Francuski je skijaš imao najbolje vrijeme i nakon druge vožnje 2:41.96, dok zaostatak Zubčića za njim iznosi 45 stotinke (2:42.41). Treći je Norvežanin Henrik Kristoffersen s vremenom 2:42.68 i zaostatkom od 72 stotinke za pobjednikom.

Zahvaljujući ovom rezultatu Zubčić je u poretku veleslalomaša ostao na trećem mjestu sa 368 bodova, dvadeset manje od Pintauraulta koji je na drugom mjestu i 26 manje od Kristoffersena koji je preuzeo vodeću poziciju od Slovenca Žana Kranjeca sa 394 boda. Do kraja sezone ostala su još dva veleslaloma, u Kranjskoj Gori je velelsalom na rasporedu 14. ožujka, a 21. ožujka na završnici Svjetskog kupa u Cortini d'Ampezzo.

- Stvarno sam sretan s današnjim rezultatom, nakon pobjede u Naebi uspio sam ponovno završiti na postolju što je bio i cilj, nastaviti s dobrim kontinuitetom. Današnja utrka je bila dosta teška, bilo je jako grbavo i trebalo se boriti od vrha do dna. Trebalo se boriti kao životinja, ali nisam posustao ni sekunde. Prvi lauf sam malo lošije odvozio stmrminu, ali sam ravni dio potegnuo odlično i drugoj vožnji sam uspio strminu dobro odskijat i ravnicu jednako dobro. Na kraju krajeva sam se super snašao i završio na postolju, idemo samo jako - govorio je Zubčić nakon utrke za HRT, pa nastavio:

- Kad sam ušao u cilj, rekao sam si -'to je to, bravo!' Uvijek sam mislio da kad pobijediš treba nastaviti pobjeđivati, biti na vrhu. Ja znam da ću jednog dana osvojiti Globus jer zato se i bavim skijanjem, ali sad se ne opterećujem time - zaključio je Zubčić.

Njegov trener Marko Šuman nije skrivao zadovoljstvo nakon još jednog odličnog rezultata.

- Jako sam zadovoljan, Filip je ostvario još jedan odličan rezultat. Nije bilo lako, iza njega su dvije teške vožnje. Odlično se prilagodio uvjetima na stazi i srećom uspio je spojiti dvije dobre vožnje - kazao je Šuman.

U ukupnom poretku vodeću je poziciju preuzeo Pintaurault sa 1148 bodova nakon današnje pobjede, Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde je pao na drugo mjesto sa 1122 bodova, a treći je Kriostoffersen sa 1041 bodom. Zubčić je u ukupnom poretku skijaša 14. sa 475 bodova.

Linker
26. travanj 2024 11:03