AFP
NHL LIGA

Edmonton bolji od Rangersa

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 07. siječanj 2011. 10:34

Sidney Crosby, najučinkovitiji hokejaš sezone u NHL ligi, propustio je nastupiti prvi put ove sezone pri gostovanju njegovih Pittsburgh Penguinsa u Montrealu.

Gosti nisu mogli bez svog kapetana pa su izgubili nakon raspucavanja kaznenih udaraca 2-1. Njihov je to treći poraz (uz dva čista) u četirima posljednjim dvobojima.

Koban je za njih bio Benoit Pouliot, koji je najprije izjednačio na 1-1 u drugoj trećini, da bi u petoj seriji raspucavanja penala zabio gol za pobjedu.

Crosby je pauzirao zbog zasad nedefinirane ozljede gornjeg dijela tijela. Ne očekuje se da će pauzirati dulje.

Unatoč porazu, Pittsburgh je i dalje vodeća momčad Istočne konferencije i Atlantske divizije, ali sam zato što Philadelphia Flyersi imaju dvije utakmice manje. Zaostaju samo jedan bod.

U četvrtak je pensilvanijska momčad očekivano slavila (4-2) na gostovanju kod slabašnih New Jersey Devilsa, trenutačno najlošije ligaške momčadi. Po dva su gola za goste zabili Danny Briere i Scott Hartnell, dok je tri asistencije, najviše u karijeri tijekom jedne utakmice, upisao Finac Ville Leino.

Buffalo Sabresi iznenadili su na gostovanju kod San Josea 3-0 pobjedom. Ryan Miller obranio je domaćim napadačima 36 udaraca, a Austrijanac Thomas Vanek, najbolji strijelac kluba, zabio svoj 16. ovosezonski pogodak. Skupa sa ostalim suigračima svom su treneru Lindyju Ruffu poklonili jubilarnu 500. pobjedu u NHL ligi. Ruff je 16 trener u povijesti lige koji se može pohvaliti tom brojkom.

NHL liga, četvrtak:

New Jersey – Philadelphia 2-4

Boston – Minnesota 1-3

Montreal – Pittsburgh 2-1, penali

Toronto – St. Louis 6-5, penali

Colorado – Phoenix 0-2

Edmonton – NY Islanders 2-1

Los Angeles – Nashville 2-5

San Jose – Buffalo 0-3

Linker
14. svibanj 2024 08:54