Heavyweight boxing title holder Vladimir Klitschko of Ukraine punches Eddie Chambers (L) of the U.S. during their IBF/WBO and IBO world heavyweight championship title fight in the western German city of Duesseldorf March 20, 2010. Klitschko won the fight after knockout. REUTERS/Ina Fassbender (GERMANY - Tags: SPORT BOXING)
 Reuters
BITNIJE I OD POJASA

Haye i Vladimir Kličko natežu se oko raspodjele novca

Početkom 2011. saznat ćemo koliko uistinu vrijedi David Haye
Piše: Slobodan MufićObjavljeno: 20. srpanj 2010. 14:56

ZAGREB - Menadžeri dvojice svjetskih boksačkih prvaka u teškoj kategoriji Davida Hayea i Vladimira Klička pregovaraju oko raspodjele zarade, što znači da bi se dugoočekivani englesko-ukrajinski dvoboj napokon mogao dogoditi početkom 2011. godine.

Iz Hayeova stožera stiže poruka da David nema ništa protiv borbe s mlađim od braće Kličko, ali ne može prihvatiti “određene financijske detalje”. Naime, Hayeov menadžer Adam Both predlaže da njegov klijent zadrži kompletan prihod od britanskih televizijskih prava, dok bi Kličko imao ekskluzivno pravo na njemačko TV tržište.

Kličkov američki savjetnik Shelly Finkel, pak, nije oduševljen takvim prijedlogom i želi da se sav televizijski prihod dijeli popola.

Finkel pritom upozorava da Vladimir u meč ulazi s dvostruko više naslova (IBF i WBO) nego Haye (WBA), te da 34-godišnji ukrajinski teškaš u boksačkom svijetu predstavlja više od brbljavog Engleza.

Trenutačni planovi Vladimira Klička (54-3) guraju protiv ruskog izazivača Aleksandra Povetkina (dvoboj će se održati 11. rujna u Frankfurtu), dok bi se Haye (24-1) u studenome trebao ogledati protiv nekadašnjeg olimpijskog pobjednika i svog sunarodnjaka Audleyja Harrisona.

Povetkin pobijedio

Svjetski prvak u teškoj kategoriji po verzijama IBF, WBO, IBO i Ring Magazine, ukrajinski boksač Vladimir Kličko, branit će svoj naslov 11. rujna protiv Rusa Aleksandra Povetkina.

Borba za IBF-ov naslov održat će se u Frankfurtu, na Commerzbank-Areni, domu nogometaša Eintrachta. Mlađi brat Kličko (34) je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri ubilježio 54 pobjede (48 nokautom) i tri poraza, dok je 30-godišnji Povetkin pobijedio u svih svojih 19 borbi (14 nokautom).

No, premda će naslov morati braniti protiv ruskog boksača, Kličko i dalje želi borbu protiv brbljavog Britanca Davida Hayea. Svjetski prvak po WBA verziji stalno provocira Vladimira i njegova starijeg brata Vitalija, WBC prvaka, bahato im poručuje da će im uzeti titule, no zasad uspješno izbjegava borbu s njima.

Tijekom svibnja je pregovarao s Vladimirom, da bi nekoliko dana prije roka za dogovor poručio kako bi radije boksao s Vitalijem. Stoga je Vladimir snimio video-poruku u kojoj ga je pozvao na dvoboj.

- Davide, službeno te pozivam da se boriš protiv mene. Već si dvaput izbjegao meč protiv braće Kličko i napokon je vrijeme da se to dogodi. Ne možeš vječno bježati od mene. Moraš prihvatiti borbu kako bi zadobio poštovanje. Ja sam spreman, što ti čekaš - bio je jasan Kličko. (ts)

Linker
18. svibanj 2024 13:16