AP
RELI

Hirvonen iskoristio probleme suparnika i poveo uoči posljednjeg dana relija u Portugalu

Sebastian Loeb je zbog teškog sudara u četvrtak odustao od daljnjeg nastupa u Portugalu
Piše: Auto klubObjavljeno: 31. ožujak 2012. 12:28

Finac Mikko Hirvonen u Citroënu i dalje koristi probleme konkurenata na portugalskom reliju, te je uoči zadnjeg dana zadržao čelnu poziciju s minutom i 11 sekundi prednosti pred Madsom Ostbergom u Adapta Fordu...

Samo dva su brzinska ispita odradili relijaši u Portugalu, a najbolje je subotnje nastupe iskoristio Norvežanin Peter Solberg koji je u svom Fordu s devete napredovao na petu poziciju.

Solberg je u jednom momentu stigao i do 4. mjesta, no onda su se pojavili problemi s upravljačem što je krajem brzinca iskoristio Nasser Al-Attiyah u Qatar Citroënu te ga potisnuo na 5. poziciju.

Drugoplasirani Ostberg krajem subotnjeg dijela relija primjetio je čudne zvukove u svom vozilu pa je usporio ipak zadržavši dobar plasman.

Veće poteškoće od Solberga imao je njegov momčadski kolega Finac Jari-Matti Latvala koji je izgubio 12 minuta uslijed problema s pritiskom dovoda goriva, te je skončao na razočaravajućem 17. mjestu.

Na jedinom popodnevnom brzinskom ispitu najbrži je bio Dani Sordo koji je u ukupnom poretku u svom Prodrive Miniju i dalje tek na 12. poziciji.

Napomenimo da je najbolji reli vozač današnjice Francuz Sebastian Loeb u Citroënu zbog teškog sudara u četvrtak odustao od daljnjeg nastupa u Portugalu.









Portugalski reli, rezultati nakon trećeg dana:

1. Mikko Hirvonen (Fin / Citroën) 2:43:46.2

2. Mads Østberg (Nor / Adapta Ford) +1:11.9

3. Jevgenij Novikov (Rus / M-Sport Ford) +1:41.2

4. Nasser Al-Attiyah (Kat / Qatar Citroën) +6:10.1

5. Peter Solberg (Nor / Ford) +6:26.5

...

Linker
08. lipanj 2024 12:39