CROPIX / Getty Images / SN ilustracija
HVALA IM!

JOŠ JEDNOM POKAZALI VELIKO SRCE KADA JE TO NAJPOTREBIJE Prelijepa humanitarna gesta izbornika Zlatka Dalića, Bojan Bogdanović pomogao rodnom gradu

Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 24. ožujak 2020. 14:27

Iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar čiji djelatnici svakodnevno ulažu nadljudske napore u liječenju zaraženih koronavirusom i apeliraju na sugrađane da se drže propisanih mjera kako bi zajedno zaustavili širenje epidemije koronavirusa, stiže vijest o vrijednoj donaciji.

Poslao ju je proslavljeni hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović. U ovim dramatičnim vremenima kad se cijeli svijet bori s pandemijom opasnog virusa Bogdanović nije zaboravio rodni grad. Donirao je Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru 50.000 dolara.

- Iznimno smo sretni što možemo s javnosti podijeliti činjenicu da je naš slavni košarkaš i Mostarac, Bojan Bogdanović odlučio donirati 50.000 dolara Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar za nabavu novog respiratora.

U ime SKB Mostar, svih pacijenata o kojima skrbimo, iskreno hvala Bojanu i njegovoj obitelji s nadom da će i drugi, koji mogu, slijediti primjer društveno odgovornog ponašanja sada kada je svaka pomoć više nego dobrodošla, - kazao je ravnatelj mostarske bolnice Ante Kvesić.

Bogdanović je i ranije, bez velike pompe, pri svakom dolasku u rodni grad pomagao ustanovama koje skrbe o najpotrebnijima. Popularni Babo, uz sjajne igre na NBA parketima iskazao je još jednom i ljudsku solidarnost koja ga svrstava u red najboljih ne samo košarkaša, nego i sportaša uopće.

Dodajmo ovome da je Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije donirao financijsku pomoć od 40 tisuća kuna za bolnicu u svom rodnom Livnu.

Linker
26. travanj 2024 03:39