Vojko Bašić/Cropix
HAJDUK JE MOĆAN

Bijeli je Božić i bez snijega u Splitu: Na Poljudu su naučili jednu stvar i zato su uspješni

Hajduk je osvojio najviše bodova, ima pobjedničku seriju i nije slučajno na vrhu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. prosinac 2023. 21:41

Nije jednostavno nanizati šest pobjeda, Hajduku je to uspjelo na oproštaju od polusezonskih utakmica na Poljudu. Bliještali su mobiteli, pjevale se blagdanske pjesme. Bijeli je Božić i bez snijega u Splitu. Veseli i bijeli, jer moćan je Hajduk. Šest pobjeda u nizu imaju Bijeli, a konkurencija je ove sezone uspijevala brojati do četiri.

Ne, nije jednostavno brojati do šest, a Karoglan uključujući i Kup ima sedam u seriji. Svaka sljedeća bit će još pod većim pritiskom, ali tako to ide u životu. Nema ništa ljepše nego pobjeđivati, ali svaka nova pobjeda stvara dodatni imperativ i podiže letvicu očekivanja.

Hajduk je do sada uspijevao odolijevati tom pritisku, Bijeli su se protiv Gorice odlično nosili s teretom najviših očekivanja premda su utakmicu započeli u grču. Ali, jedan potez vrhunske klase deblokirao je rezultat. Da, Marko Livaja je u pitanju. I kada ne zabija ima lopte "na trepavicu". Vodstvo je oslobodilo noge hajdukovcima, a imperativ hvatanja rezultata prebacilo na Goricu. U drugom dijelu kada je trebalo još pojačati prema vratima Hajduka, Turopoljci su se dodatno "ukočili". Nije lako biti na vrhu, nije lako čak ni blizu vrha.

image
Vojko Bašić/Cropix

Shvatili su to i nogometaši Dinka Jeličića. Razlika između Hajduka i Gorice nije u samom rezultatu, koliko u mentalnoj spremnosti. Hajdukovci su navikli da su "lovina", svaki dan žive s tim da ih svi žele skinuti s vrha. Naučili su živjeti u takvom ozračju i zato su uspješni. Moćni i spremni pobjeđivati u nizu, a pritom ostati čvrsto na zemlji. Biti prvi, a ne poletjeti. I pritom nije nebitno što su jesenski prvaci bez obzira koliko utakmica manjka imaju konkurenti. Hajduk je osvojio najviše bodova, ima pobjedničku seriju i nije slučajno na vrhu. Bijeli misle ozbiljno, baš kako izgledaju i na terenu. Moćni Hajduk.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 17:51