Goran Šebelić/Cropix
Dražen Antolić
RARITETAN SLUČAJ

Hajdukovac s ‘jednim centaršutom‘ je totalna enigma. Sad je jasno zašto nije plaćen ni centa

Hajduk je u Puli nastupio autoritativno, s gardom vodeće momčadi prvenstva
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. studeni 2023. 06:14

Hajduk je slavljem u Puli jako blizu da Božić dočeka na prvom mjestu, ali koliko će točno bogate i lijepe darove staviti pod bor svojim navijačima, o tome će odluka pasti u preostala tri ovogodišnja kola. Bijeli su pokupili bodove koje su ukalkulirali, međutim kako su na tom terenu znali lomiti zube, obavili su bitan posao, a prije svega to je velika pobjeda Mislava Karoglana. Dobiti šut-kartu pa se vratiti na istu adresu samo tri i pol mjeseca kasnije s liderom prvenstva i slaviti 2:0 baš je osobni trijumf s primjesom osvete. Svakako golema satisfakcija za trenera Bijelih.

Osim toga Istra 1961 je njegovom prethodniku Ivanu Leki "spustila roletu" kad je imao seriju od pet ligaških pobjeda. Karoglan je s Hajdukom držao niz od pet dobivenih utakmica i nastavio je šestom. Iako je jedna bila u Kupu pa da će se za ligašku šestu boriti tek u subotu s Goricom. Pogodak Marka Livaja s bijele točke u završnici popravio je statistiku da to i po četvrti put ne bude rezultat 1:0, no Emir Sahiti jer još jednom dao ključan gol. Kad Sahiti zabija to je vrijedno pobjeda, nakon Lokomotive i Dinama presudio je i Puljanima.

image
Goran Šebelić/Cropix

Najveći raritet Hajdukova nastupa je asistencija Ismaela Dialla. Kakav je to branič koji ima jedan centaršut u sezoni, slušali smo komentare na račun igrača iz Obale Bjelokosti koji je sada priredio prvo dodavanje za pogodak u HNL-u u 11. utakmici. Pritom je započeo devet, a točnih centaršuteva ima 0.33 po susretu. No kad bi Dialla uz pristojnu igru u obrani krasile i napadačke vrline, ne bi došao iz Francuske bez odštete. Jedan ubačaj ljevicom koji je obrana domaćina morala iskontrolirati a nije, jedan kvalitetan šut Sahitija, i veliki dio posla za Splićane je bio obavljen već u 16. minuti.

Hajduk je nastupio autoritativno s gardom vodeće momčadi praćen jakom i sjajnom navijačkom podrškom, dominirao je u prvom poluvremenu, no ponovno je pao u nastavku i dopustio Ercegu šansu za poravnanje. Koliko god Ante izgarao i igrao na rubu crvenog kartona, kojeg je zaslužio već u prvom dijelu gazeći suparnike jednog za drugim, gol nije dao što je tjeralo Puljane da još više odbace okove opreza i pojure po izjednačenje, a Livaji omogućilo šanse da riješi susret. Iz igre nije uspio, s bijele točke je bio neumoljiv.

image
Goran Šebelić/Cropix

Bijeli su obavili posao s kojim moraju biti jako zadovoljni iako to nije bila utakmica za visoke ocjene po pitanju tempa i tehničke izvedbe, a obilovala je nervozom. Tri utakmice koje imaju za odigrati do 17. prosinca, uključujući i superbitan derbi toga datuma na Maksimiru, determinirat će s kakvom pozicijom će u odnosu na protivnike na odmor jer Rijeka je odigrala jedan, a Dinamo dva susreta manje.

Puljanima bi najveći saveznici bili njihovi gradski čelnici da se potrude oko novog travnjaka jer nogomet koji Catala želi igrati sam po sebi znači kako nikome nije teže po lošem i neravnom terenu nego upravo njima. Osim agresivnog Ercega ušli su previše meko u dvoboj, s prevelikim respektom, a kad su kasnije dodali gas nisu napravili dovoljno da se izvuku od poraza. Hajduk pamti bodove, a Istra rekord Drosine sa 8606 gledatelja...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 12:18