ZELJKO PUHOVSKI Cropix
Dražen Antolić
KOMENTAR

Mnogi se pitaju je li Dinamo toliko dobar ili su Kazahtanci loši? Sjetimo se što su učinili Hajduku, Osijeku...

Respekt Garciji, Arauju, Pinedi i Gaćinoviću, ali Dinamo je zadnjih godina tuširao malo veće frajere
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. srpanj 2023. 08:03

Astana je na Maksimiru nudila sliku Slavena Belupa pa se mnogi pitaju je li Dinamo tako dobar ili su samo Kazahstanci loši. Momčad kojoj je najbolji igrač 36-godišnji Marin Tomasov za kriterije hrvatskog prvaka doista je slaba i nije mjerilo što se točno od Dinama može očekivati u Europi. Ali i Astana, kao i gotovo svatko u europskim kvalifikacijama zna pokazati mnogo ljepše lice od realnog ako mu suparnik sam dobaci šminku. Treba li prisjećati što su Tobol i Kizilžar iz Astanine lige, koji su svakako ispod nje, učinili Hajduku i Osijeku...

Dinamo Kazahstancima nije dao da sakriju mane, mljeo ih je poput starog mlina za orahe sve dok udarac Petkovića s dozom sreće nije odsjeo od Špikića u mrežu, a Ivanušec potom "okinuo" svoju specijalku koja bi mogla biti fotografija na razglednici s potpisom: "Pozdrav iz Maksimira". Nakon toga gosti su bili praktično gotovi.

Astana ne vrijedi, ali Dinamo vrijedi, koliko točno pokazat će se s AEK-om u trećem pretkolu. Iako bi činjenica da je momčad Domagoja Vide prvak Grčke kod nekih mogla refleksno značiti da je i favorit, ovaj Dinamo, dok je u ovom sastavu, za europsku kvalifikacijsku konkurenciju opako je ozbiljna momčad koja može matirati AEK. Respekt Garciji s Trinidada, Arauju iz Argentine, Pinedi iz Meksika i Gaćinoviću iz Srbije, ali Dinamo je posljednjih godina tuširao malo veće frajere u dresovima Tottenhama, Chelseaja, Westa Hama, Feyenoorda... i ima igrača koji su prije sedam-osam mjeseci bili u polufinalu Svjetskog prvenstva, a prije mjesec i pol igrali za najboljeg u Europi u reprezentativnoj konkurenciji. Unatoč nekim mlađim dečkima, ne bi trebali biti impresionirani AEK-ovom vrućom atmosferom, niti imati strah od suparnika.

Možda je najtočnije reći da su izgledi 50:50, AEK igra relativno brz nogomet koji će biti daleko zahtjevniji nego Astanin i odličan test koliko su učvršćene neke Dinamove lošije karike, taj će ogled biti sasvim druga priča, no dojam je da će se jako puno toga pitati Dinamo i da će krajnji ishod uvelike ovisi od toga kakvima će se Modri pokazati u te dvije utakmice. Ostanu li na okupu, ne bude li dotad izlaznih transfera ili ozljeda, imaju kvalitetu koja može biti dovoljna za proći dalje. Koliko god je točno da su dobili najtežeg suparnika.

Linker
12. svibanj 2024 10:29