Damir Krajac / CROPIX
NAJAVLJENI IZBORI U HOO

Mateša: Nisam veliki optimist glede nastupa Blanke Vlašić na OI u Londonu

Piše: HinaObjavljeno: 09. srpanj 2012. 18:25

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša najavio je danas na konferenciji za medije da će se izborna Skupština HOO-a održati 22. listopada ove godine.

"Na Vijeću smo utvrdili kandidacijski postupak i dogovorili datum izborne Skupštine koja će se održati u ponedjeljak, 22. listopada u Zagrebu, a svi zainteresirani mogu poslati kandidaturu do 14. listopada ove godine", rekao je Mateša koji nije želio reći hoće li on podnijeti kandidaturu za svoj četvrti mandat na mjestu čelog čovjeka HOO-a.

Naime, Mateša je na mjesto čelnika HOO-a došao u listopadu 2002. godine nakon ostavke Zdravka Hebela i na toj dužnosti je ostao do 2004. godine, da bi nakon OI u Ateni dobio puni četverogodišnji mandat do igara u Pekingu, a 22. listopada 2008. i treći mandat koji završava sa Igrama u Londonu.

"O eventualnoj kandidaturi neću razmišljati dok ne završe Olimpijske igre u Londonu, jer se sada svi moramo koncentrati na to da našim olimpijcima stvorimo što pozitivnije ozračje", kazao je Mateša i izrazio zadovoljstvo sa rekordnim brojem športaša koji će nas predstavljati u Londonu u 18 športova.

Po njegovim riječima krajnje je neizvjestan nastup Blanke Vlašić, a konačnu odluku o putu za London donijeti će njezin stožer.

"Nisam veliki optimista glede Blankinog nastupa u Londonu, ali i pored nje mi imamo nekoliko športašica i športaša te dvije momčadi koje se na temelju dosadašnjih rezultata i trenutne forme mogu upustiti u borbu za olimpijska odličja. Tu prije svega mislim na jedliričare Fantelu i Marinića, pa na Sandru Perković, sestre Zaninović, četverac na pariće, te rukometaše i vaterpoliste", kazao je Mateša i naglasio da bi bio vrlo zadovoljan kada bi u Londonu osvojili jednaki broj odličja kao i prije četiri godine u Pekingu samo "malo drugačijim rasporedom sjaja".

U Pekingu su naše športašice i športaši osvojili pet odličja i to srebrne Blanka Vlašić i Filip Ude te brončane Snježana Pejčić, Martina Zupčić i Sandra Šarić.

Linker
11. lipanj 2024 13:18