Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images
STIGLA POTVRDA

NAJBOLJA SVJETSKA SKIJAŠICA VRAĆA SE NA STAZE NAKON DUGOG IZBIVANJA ZBOG OČEVE SMRTI 'To je pravo mjesto za moj povratak'

Piše: HinaObjavljeno: 11. ožujak 2020. 16:11

Američka skijašica Mikaela Shiffrin potvrdila je u srijedu na društvenim mrežama da se vraća u Svjetski kup u švedskom Aareu nakon dužeg odsustva zbog smrti svog oca Jeffa.

"Aare je od početka karijere imao posebno mjesto u mom srcu. Čini se da je to pravo mjesto za moj povratak na Svjetsko prvenstvo", napisala je 25-godišnja Shiffrin, koja je zadnji nastup u Svjetskom kupu imala u Banskom u Bugarskoj krajem siječnja, na twitteru.

Shiffrin će pokušati u Švedskoj nadoknaditi u posljednje tri utrke zaostatak u borbi za pobjedu u ukupnom poretku i u poretku skijašica u slalomu gdje zaostaje za suparnicama, ali još uvijek ima mogućnosti osvojiti oba kristalna globusa. U ukupnom poretku skijašica u vodstvu je Talijanka Federica Brignone koja ima 153 boda prednosti ispred Shiffrin, dok u poretku skijašica u slalomu vodi Slovakinja Petra Vlhova sa 20 bodova više od Amerikanke.

Aare će ugostiti posljednje tri utrke Svjetskog kupa nakon što je prošli tjedan otkazana završnica u Cortini d'Ampezzo. U četvrtak će se tamo održati paralelni slalom, a u petak i subotu slijede veleslalomske ili slalomske trke.

Sezona svjetskog kupa za skijaše završit će u Kranjskoj Gori subotnjim veleslalomom i nedjeljnim slalomom.

Linker
08. svibanj 2024 06:48