DAMIR KRAJAC Cropix
Finale PH za odbojkašice

Dinamovke slomile Mladost za 1-1 u seriji: ‘U petom setu nema favorita, odlučuje lopta-dvije...‘

Veliku su pobjedu izborile odbojkašice Dinama u drugoj utakmici finalne serije protiv Mladosti
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 26. travanj 2024. 23:32

DINAMO - MLADOST 3:2 (25:23, 23:25, 25:27, 25:20, 15:13)

ZAGREB - SD Peščenica. Gledatelja 500. Suci: Kramar Šandl, Pihler.

DINAMO: Ninčević, Babić, Mlinar, Vrbanc, Trcol, Deak, Stošić (L), Šandrk, Perić, Kruhonja, Uzun (L), Dugi, L. Inkret, Mišak. TRENER: Igor Šimunčić.

MLADOST: Antunović, Mihaljević, Pavičić, Grabić, Papac, Freund, Smoljan (L), Ištuk, Burđelez, Koraca, Bošnjak, Drobac, Prkačin, Brašnić (L). TRENER: Darko Nojić.


U neizvjesnom okršaju punom preokreta i s puno oscilacija u igri obje ekipe, domaće su djevojke na Peščenici uspjele pronaći put do slavlja kojim su izjednačile ukupan rezultat u finalu na 1-1.

Trebalo im je pet setova, a lako su mogle posao završiti i u samo tri. Jer u drugom su setu dinamovke vodile 20:15, a u trećem 18:11, ali niti u jednom im to nije bilo dovoljno za zatvoriti set. Mladostašice, koje su bile daleko od svog najboljeg izdanja, uspijevale su u tim najtežim trenucima čudesno se spašavati, ali potom jednako čudesno i potonuti u drugu krajnost.

Jasno, zasluge za to ima i Dinamo, koji je prije svega servisima razarao prvu liniju obrane Mladosti, o čemu najbolje svjedoči čak 15 asova Dinama. Onaj posljednji, na meč-loptu, zabio je specijalan adut s klupe - Klara Kruhonja i tako zapečatila vrlo značajnu pobjedu Dinama pred sjajnom domaćom publikom. Jer finalna serija sada je potpuno otvorena...

- Diktirali smo ritam kroz cijelu utakmicu, ali i kad je bilo dobro i kad je bilo loše za nas. U petom setu nema favorita, već odlučuje lopta-dvije, kao što je i sada bilo, ali bilo je najbitnije da su naše cure zadržale mirnoću i vjeru u pobjedu, pogotovo nakon načina na koji smo izgubili drugi i treći set - rekao je trener Igor Šimunčić, trener Dinama.

- Jako loše smo odigrali, pogotovo na prijemu, što nije naša realna slika. Čak sam i zadovoljan rezultatom 3:2 s obzirom na to kako smo u nekim trenucima izgledali i igrali. Trebamo dobro analizirati što nam se dogodilo - komentirao je Darko Nojić, trener Mladosti.

Inače, u redovima domaćih odbojkašica najučinkovitija je bila Lucia Babić s velikih 30 poena, dok je kod mladostašica ovog puta najviše poena, 19, skupila Andrea Mihaljević.

Linker
26. travanj 2024 23:58