ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
ZLATO U BUDIMPEŠTI

Ana Viktorija Puljiz je mlađeseniorska prvakinja Europe! Splićanka je doslovce pomela konkurenciju

Puljiz je 2017. uzela naslov kadetske prvakinje Europe, a godinu kasnije bila juniorska doprvakinja.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. studeni 2021. 18:57

Tek što je počelo EP u judu za dob do 23 godine u Budimpešti, odmah zlato za Hrvatsku! Ana Viktorija Puljiz je nova mlađeseniorska prvakinja kontinenta, nakon što je doslovno pomela konkurenciju u svojoj kategoriji do 52 kg. Mlada Splićanka koja će na Novu godinu proslaviti 20. rođendan, svladala je u 1. kolu Talijanku Kenyju Pernu, pa u 2. kolu Bugarku Gabrijelu Dimitrovu. U četvrtfinalu je bila bolja od Nizozemke Naomi van Krevel, te u polufinalu od Nadežde Petrović iz Srbije.

U finalu je potpuno izdominirala Njemicu Maschu Ballhaus s dva wazarija. Podsjetimo, Ana Viktorija Puljiz je 2017. osvojila naslov kadetske prvakinje Europe, da bi godinu dana kasnije bila juniorska doprvakinja Starog kontinenta, iako je i tada još bila kadetkinja, te je usputno osvojila i kadetsko europsko srebro 2018.

Na Olimpijskim igrama mladih 2018. u Buenos Airesu je osvojila broncu, tada u kategoriji do 44 kg. na Europskim olimpijskom festivalu 2019. u Bakuu bila je zlatna. Europsko zlato do 23 godine dosad joj je najveće ostvarenje u ionako već trofejima odnosno kolajnama bogatoj karijeri koja je na samom začetku.

Linker
29. svibanj 2024 00:13