USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
SLIJEDI VELIKA ODLUKA

Čudo koje se čekalo desetljećima: Student amater pokorio profesionalce pa ostao bez 1.5 milijuna dolara

‘Moram odvojiti trenutak da shvatim što se upravo dogodilo‘, rekao je Nick Dunlap
Piše: SNObjavljeno: 22. siječanj 2024. 10:56

Amerikanac Nick Dunlap možda je potpuna nepoznanica na ovim prostorima, ali u SAD-u je trenutno jedna od najvećih sportskih priča. Naime, ovaj 20-godišnjak s druge godine Sveučilišta u Alabami postao je nakon duge 33 godine prvi amater koji je osvojio turnir s PGA Toura. Posljednji golfer kojem je to pošlo za rukom, još tamo 1991., bio je danas proslavljeni Phil Mickelson.

S finalnim rezultatom 64-65-60-70=259 (-29), Dunlap je proteklog vikenda na American Expressu iza sebe ostavio Južnoafrikanca Christiaana Bezuidenhouta te usput postao drugi najmlađi osvajač na Touru u 90 godina iza Jordana Spietha koji je 2013. kao 19-godišnjak slavio na John Deere Classicu.

- Osjećao sam kao da je ovaj scenarij već bio napisan - reći će Dunlap u prvim reakcijama, opisujući emocije koje je doživio kao "nešto što nikad nije iskusio".

Ova pobjeda Dunlapu osigurava dvogodišnje izuzeće na PGA Touru i kvalificira ga za The Players Championship, Masters i PGA Championship. A s obzirom na to da je amater, kući ne odnosi novčani dobitak, a radi se o čak 1.5 milijuna dolara! Taj će iznos, naime, otići u ruke drugoplasiranog Bezuidenhouta.

Pred Dunlapom je sad velika odluka, mnogi se pitaju hoće li nakon ovoga prijeći u profesionalne vode.

- Ne znam. Moram odvojiti trenutak da shvatim što se upravo dogodilo. To je odluka koja se ne tiče samo mene, ona utječe na puno ljudi - poručio je.

Linker
04. svibanj 2024 17:02