FRANK FRANKLIN II Afp
BOKS OI

Najmlađa Hrvatica u Tokiju se oprašta od Igara! ‘Lavica‘ dala sve od sebe, ali Kanađanka je bila prejaka

Za Nikolinu Ćaćić ovo je ipak bila zasad stepenica previše, ali sam plasman na OI velika je stvar
Piše: Dean BauerObjavljeno: 26. srpanj 2021. 07:32

Olimpijske su igre u Tokiju za mladu, 20-godišnju Nikolinu Ćaćić, najmlađu našu olimpijku na ovim Igrama, ali najmlađu boksačicu na cijelom turniru - završene. U 2. kolu kategorije do 57 kg, Kanađanka Caroline Veyre je pobijedila jednoglasnom i uvjerljivom sudačkom odlukom, 5-0.

Ruku na srce, Nikolina je po svoj prilici i pružila svoj maksimum u ringu, ali doslovno od prve do posljednje sekunde se našla pod kanonadom udaraca Kanađanke Caroline Veyre, znatno iskusnije, onda starije (32), ali u ovom trenutku sigurno i puno bolje boksačice.

Kanađanka je dominirala cijele tri runde, držala je sredinu ringa i "natjeravala" Nikolinu po kutevima i konopcima, te ju uzdrmavala snažnim udarcima, ponajviše direktima.

"Da, neiskustvo je presudilo, Štopala me dosta i dosta sam osjećala te nje udarce na tijelu i mlslim da je to glavni razlog neboksanja na distanci. Ona je ipak dosta iskusniji borac, mislim, uskoro će i u penziju. No, ona je bila bolja i jako čvršča", kazala je 20-godišnja Nikolina, koji je na pitanje što mora popraviti da bude bolja kazala:

"Moram promijeniti kategoriju, to je jedino što ću reći".

Nikolina nije imala baš nikakav odgovor na Veyre, čak je zaradila i jednu opomenu odnosno kaznu zbog povlačenja. Za Nikolinu Ćaćić ovo je ipak bila zasad stepenica previše, ali njezin već i sam plasman u Tokio sa samo 20 godina je jako dobar rezultat.

Linker
26. travanj 2024 05:59