Oscar Pistorius

 Marco Longari/AFP/Profimedia
NEPRIJATELJI GA TRAŽE

Najpoznatiji sportaš ubojica izlazi iz zatvora, prijeti mu velika opasnost, bande žele osvetu

Dok je bio na slobodi prije osude, Pistorius je navodno bio zabrinut da će ga netko upucati
Piše: Darko DrmićObjavljeno: 05. siječanj 2024. 07:43

Oscar Pistorius sutra će biti pušten na slobodu. Bivši paraolimpijac, koji je završio u zatvoru zbog ubojstva svoje djevojke Reeve Steenkamp, izlazi na uvjetnu slobodu nakon gotovo devet godina. Međutim, s druge strane rešetaka bi ga mogla čekati još veća opasnost, policija u Johannesburgu primila je informacije koje sugeriraju da gradske bande žele osvetiti ubojstvo Reeve Steenkamp.

37-godišnji Pistorius je 14. veljače 2013. godine s četiri hica kroz zaključana vrata kupaonice ubio svoju 30-godišnju djevojku Reevu Steenkamp. Bezuspješno se branio izjavom kako je mislio da su u kupaonici provalnici, te dobio je zatvorsku kaznu od pet godina koja je kasnije povećana na 15 godina, a na uvjetnu slobodu izlazi nakon što je odlučeno kako je spreman za reintegraciju u društvo.

Dok je bio u zatvoru, zadobio je ozljede u tučnjavi s drugim zatvorenikom oko telefona 2017. godine, a godinu dana prije, trebao je pomoć doktora nakon ozlijeda zapešća. Situacija na slobodi bi mogla biti još gora za Pistoriusa koji ima puno neprijatelja u Južnoj Africi.

image

Novinari od jutra čekaju pred zatvorom u Pretoriji

PHILL MAGAKOE Afp

Neki od njih su se pojavili na njegovom suđenju za ubojstvo 2014. godine, poput bivšeg nogometaša kojem je Pistorius prijetio, Marca Batchelora, koji je u međuvremenu ubijen u gangsterskom napadu u Johannesburgu, te Mikeya Schultza, osuđenog plaćenog ubojice. Pistoriusovi postupci izazvali su takav bijes u domovini da je policija u Johannesburgu došla do informacija kako ga bande žele mrtvog.

Dok je bio na slobodi prije osude, Pistorius je navodno bio zabrinut da će ga netko upucati i držao se podalje od prozora. Bivši olimpijac će zato živjeti na imanju svog bogatog ujaka Arnolda Pistoriusa, u elitnom predgrađu Johannesburga, gdje će ga štititi ​​električne ograde i zaštitari. U gradu koji je drugi na svijetu po broju ubojstava godišnje, Pistorius je zamijenio jedan kavez s drugim te će do kraja života trebati gledati preko ramena.

Linker
24. svibanj 2024 01:22