Primož Roglič

 JOSEP LAGO Afp
IZNENADNA ODLUKA

Potres u jednoj od najboljih momčad svijeta: Superstar je već najavio odlazak, ali ne želi otkriti gdje

Najava slovenskog biciklista u subotu potvrđuje da je Jumbo-Visma sada spremna rastati se od njega
Piše: SNObjavljeno: 01. listopad 2023. 12:30

Slovenski biciklist Primož Roglič potvrdio je da na kraju ove sezone napušta svoju momčad Jumbo-Vismu. Slovenac je najavio svoj skori odlazak kada je u subotu razgovarao s novinarima na startu Giro dell‘Emilia u Carpiju, iako će novi tim otkriti tek sljedeći tjedan.

- Sasvim sigurno mogu potvrditi da ću napustiti momčad, ali detalje ću otkriti tek nakon što odradim utrke - rekao je Roglič.

Iako Roglič ima ugovor s Jumbo-Vismom do kraja sljedeće sezone, Slovenac se uvelike povezivao s odlaskom iz momčadi, a glasine su se posljednjih dana pojačale nakon vijesti o predloženom spajanju Jumbo-Visme i Soudala.

image

Primož Roglič

ANDER GILLENEA Afp

Tijekom utrke Vuelta a España, tim Jumbo-Visma odbacio je ideju da bi Roglič mogao raskinuti svoj ugovor, a menadžer Richard Plugge više je puta okarakterizirao Slovenca kao kralja svoje momčadi, prenosi Cycling News.

Roglič se pridružio Jumbo-Vismi 2016. nakon što se prebacio sa skijaških skokova na biciklizam i brzo se pokazao kao veliki talent. Osvojio je utrku Vuelta a España u tri navrata i osvojio je ukupnu pobjedu na ovogodišnjem Giru d‘Italia.

Roglič je ove godine propustio Tour de France prvi put od 2019., a Jonas Vingegaard je umjesto njega startao kao branitelj naslova. Obojica su se kasnije pojavila na tronu na Vuelti, ali ukupna pobjeda pripala je njihovu timskom kolegi Seppu Kussu, dok je Vingegaard bio drugi, a Roglič treći u Madridu.

image

Jonas Vingegaard, Sepp Kuss i Primož Roglič

OSCAR DEL POZO Afp

Prisutnost Vingegaarda već je ograničila Rogličeve izglede da se vrati na Tour kao vođa Jumbo-Visme, dok su Kuss i mogući dolazak Remca Evenepoela u slučaju spajanja sa Soudal-QuickStepom samo pojačali internu konkurenciju.

Brojni timovi, uključujući Movistar, Lidl-Trek, Ineos, Bora-Hansgrohe, Israel Premier Tech i Bahrain Victorious, povezivani su s potpisom Rogliča posljednjih tjedana. Najava slovenskog biciklista u subotu potvrđuje da je Jumbo-Visma sada spremna rastati se od njega, a odredište će biti otkriveno sljedeće subote.

Giro dell‘Emilia prva je Rogličeva utrka nakon Vuelte, a u zahtjevnom finalu San Luce susrest će se sa sunarodnjakom Tadejom Pogačarom (UAE Team Emirates). Roglič je osvojio Giro dell‘Emilia 2019. i 2021., a osvojio je i kronometar Giro d‘Italia do San Luce 2019.

33-godišnji bi biciklist također trebao nastupiti na utrci Tre Valli Varesine u utorak prije nego što finišira sezonu – i svoj ugovor s Jumbo-Vismom – u Il Lombardiji sljedećeg vikenda.

Linker
12. svibanj 2024 00:40