AFP
UZBUĐENJA U ŠPANJOLSKOJ

Samu Bennettu etapa u foto-finišu, Slovenac Roglič i dalje vodi na Vuelti: Zadržao pet sekundi prednosti

U subotu je na rasporedu peta etapa od Huesce do Sabinaniga, dužine 184,4 km
Piše: HinaObjavljeno: 23. listopad 2020. 18:24

Irski biciklist Sam Bennett (Deceuninck QuickStep) došao je do svoje treće etapne pobjede na španjolskoj Vuelti, kad je u zadnjim metrima sprinta četvrte etape ovogodišnjeg izdanja posljednje Grand Tour utrke u sezoni prestigao Belgijca Jaspera Philipsena (UAE Team Emirates).

Etapa je vožena od Numancije do Ejea de los Caballerosa na dionici dužine 191,7 kilometara nije bilo uspona pa su do izražaja došli sprinteri. Biciklisti iz bijega uhvaćeni su 14 km prije cilja, a u završnom sprintu najbolje se snašao iskusni 30-godišnji Sam Bennett, ovogodišnji osvajač zelene majice na Tour de Franceu, koji je stigao do svoje osme etapne pobjede na Grand Tour utrkama i 'ukrao' 22-godišnjem Philipsenu priliku za prvi veliki trijumf u karijeri.

Treći je ciljem prošao Poljak Jakub Mareczko (CCC) koji vozi pod talijanskom zastavom.

Glavna skupina je do cilja došla u vremenu pobjednika pa je Slovenac Primož Roglič (Jumbo Visma) zadržao pet sekundi prednosti u ukupnom redoslijedu pred drugoplasiranim Ircem Danielom Martinom (Israel Start-Up Nation). Treći je Ekvadorac Richard Carapaz (INEOS Grenadiers) s 13 sekundi zaostatka za Rogličem.

U subotu je na rasporedu peta etapa od Huesce do Sabinaniga, dužine 184,4 km, a pred biciklistima su dva uspona druge i jedan treće kategorije.

Linker
23. travanj 2024 00:12