Josip Rumac
 MASSIMO PAOLONE/LAPRESSE/PROFIMEDIA
KRAJ UTRKE

Španjolac pobjednik biciklističkog spektakla u Turskoj, hrvatski vozač završio na 30. mjestu

Posljednja etapa Tour Of Turkey pripala je britanskom veteranu Marku Cavendishu.
Piše: HINAObjavljeno: 18. travanj 2021. 15:55

Španjolac Jose Manuel Diaz (Delko) pobjednik je ovogodišnje biciklističke utrke "Kroz Tursku", dok je hrvatski vozač Josip Rumac (Androni Giocattoli) utrku okončao na 30. mjestu ukupnog redoslijeda sa 4:07 minuta slabijim vremenom.

Diaz je do ukupne pobjede stigao slavljem u "kraljevskoj" petoj etapi koja je imala cilj na vrhu uspona na Elmali, dok je svih preostalih sedam etapa završavano masovnim sprintom, pa tako i posljednja vožena u nedjelju od Bodruma do Kusadasija u dužini od 160.3 kilometara.

Drugo mjesto u ukupnom redoslijedu zauzeo je Australac Jay Vine (Alpecin-Fenix) sa sekundom slabijim vremenom od Diaza, a treće Argentinac Eduardo Sepulveda (Androni Giocattoli) sa šest sekundi iza Diaza.

Inače, pobjendik posljednje osme etape je britanski veteran Mark Cavendish (Deceuninck-QuickStep) kojemu je to bila četvrta etapna pobjeda u Turskoj, bio je najbrži i u drugoj, tećoj te četvrtoj etapi. On je ciljem prošao ispred drugog Belgijanca Jaspera Philipsena (Alpecin-Fenix), koji je bio najbolji u šestoj i sedmoj etapi, dok je treći ciljem prošao Norvežanin Kristoffer Halvorsen (Uno-X). Rumac je u osmoj etapi bio 51. prošavši ciljem u vremenu pobjednika.

Linker
29. svibanj 2024 06:47