INSTAGRAM/EMILIA BRANGEFÄLT
ŠOKANTAN ODLAZAK

Tragična vijest iz Švedske, brončana sa SP-a preminula u 21. godini: ‘Nadrealno je da je otišla‘

Brangefält se u objavi na Instagramu nedavno požalila zbog stanke u profesionalnoj karijeri
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. studeni 2023. 22:52

Kad se jedan mladi život ugasi, uvijek je to velika tragedija. Tužna vijest stigla je iz Švedske, osvajačica svjetske medalje Emilia Brangefält preminula je u 21. godini.

Mlada švedska trkačica bila je brončana u ‘Short Trailu‘ na Svjetskom prvenstvu 2022. na Tajlandu, dok je na Svjetskom prvenstvu u Austriji ove godine osvojila peto mjesto.

Njeno se zdravstveno stanje pogoršalo posljednjih mjeseci kad je imala previsok puls koji je iznosio između 120 i 150 otkucaja u minuti u mirovanju, prenosi Marca.

U svojoj objavi na Instagramu nedavno se požalila zbog stanke u profesionalnoj karijeri.

‘‘Moje je tijelo pod velikim stresom unatoč ljubavi koju sam mu pružila posljednjih mjeseci. Jako sam tužna jer mi trčanje i trening puno znače. Možda se jednog dana vratim. Ili neću. Nadam se da će se moje tijelo oporaviti od ovoga‘‘, napisala je Emilia Brangefält.

Švedska tuguje za mladom sportašicom, a tragičan događaj komentirala je Kajsa Bergqvist, osvajačica brončane olimpijske medalje te svjetska i europska prvakinja u skoku u vis.

- To je tako duboko tragično. Teško mi je pronaći riječi. Nisam poznavala Emiliju osobno, ali znam da je bila vrlo draga osoba, napredna, šarmantna i talentirana djevojka, s cijelim životom pred sobom. U ime švedske atletike, s dubokim žaljenjem šaljem svoje najtoplije misli ljudima koji su bili najbliži Emiliji - poručila je Bergqvist.

Emilia Brangefält preminula je 13. studenoga, a informacija je u javnost stigla tek danas.

"Ožalošćeni smo i šaljemo svu našu ljubav i snagu Emilijinoj obitelji", stoji u objavi Atletskoga kluba Västerås.

Tragediju je komentirao i trener švedske trial reprezentacije Karl Avedal.

- Mnogi dijele bol i gubitak. Moji prijatelji iz reprezentacije i ja pamtili smo je kao sretnu, vrlo popularnu djevojku i punu energije. Njena je osobnost podigla ekipu. Potpuno mi je nadrealno da je ona stvarno otišla - rekao je Avedal.

Linker
28. travanj 2024 12:28