Cincinnati Bengals su izborili Super Bowl

 JAMIE SQUIRE Afp
SLAVILI NAKON PRODUŽETKA

Veliko iznenađenje u NFL-u: Prije dvije godine najgora momčad lige, sada izborila Super Bowl

Uzbudljivo je bilo u finalima NFL konferencija.
Piše: S.N.Objavljeno: 31. siječanj 2022. 07:39

Cincinnati Bengals i Los Angeles Rams igrat će na Super Bowlu, finalu NFL sezone.

Bengalsi su napravili još jedno veliko iznenađenje te nakon što su u polufinalu AFC konferencije izbacili prvog nositelja, Tennessee, sinoć su izbacili i Kansas City koji su bili u statusu drugog nositelja. Kansas je na svojem terenu odlično krenuo u utakmicu i pred sam kraj druge četvrtine imao prednost od 21:3, no Cincinnati je upisao touchdown pred kraj tog razdoblja te tako označio početak preokreta. U trećoj četvrtini potpuno su dominirali te izjednačili na 21:21, a izjednačeno je bilo i na kraju regularnog dijela utakmice, 24:24.

U produžetku je Kansas City imao prvi napad, ali se Cincinnati obranio te field goalom Evana McPhersona stigao do svojeg trećeg nastupa u Super Bowlu u povijesti. Oni do sada nisu nikada osvojili NFL naslov, a zanimljivo je da u prije samo dvije godine upisali tek 2 pobjede u cijeloj sezoni.

Kalifornijski dvoboj između Los Angeles Ramsa i San Francisco 49ersa bio je prilično izjednačen. Prvi touchdown su postigli Ramsi, no onda 49ersi prave preokret te do kraja treće odlaze na prednost od 17:7. No, početkom posljednje četvrtine Cooper Kupp za Ramse upisuje touchdown, obrana San Francisca ne dozvoljava ništa protivnicima, a s dva field goala Los Angeles dolazi do konačnih 20:17 i prilike za osvajanje svojeg četvrtog naslova u povijesti kluba. Posljednji je bio 1999. godine.

Super Bowl se igra 14. veljače na SoFi stadionu i Inglewoodu u Kaliforniji.

Linker
13. svibanj 2024 17:45