Gabrijel Veočić

 Screenshot (arena Fight)
EUROPSKE IGRE

Veočić osigurao medalju i odlazak na OI, Čalić bez polufinala, stolnotenisači izgubili od Danske​

Hrvatski strijelci Petar Gorša i Marta Zeljković zauzeli su 15. mjesto u disciplini MK puška 50 metara trostav mješoviti parovi
Piše: HinaObjavljeno: 28. lipanj 2023. 16:32

Čalić bez polufinala

Hrvatski boksač Marko Čalić nije se uspio probiti u polufinale Europskih igara u teškoj kategoriji (92 kg), jer je odlukom sudaca (4-1) u četvrtfinalnoj borbi bolji od njega bio Irac Jack Marley.

Trojica sudaca (Indonežanin, Amerikanac, Indijac) su sve tri runde bodovala u korist 20-godišnjeg Irca, sudac iz Šri Lanke je Marleyju dodijelio dvije runde, a samo je sudac iz Tajvana dao prednost 35-godišnjem hrvatskom borcu dodijelivši mu dvije runde.

Osim što je ostao bez mogućnosti osvajanja odličja, Čalić je ostao i bez plasmana na Olimpijske igre u Parizu.

Tamo će nastupiti 22-godišnji Gabrijel Veočić koji se probio do polufinala u kategoriji do 80 kg, time osigurao najmanje bronačno odličje, ali i vizu za olimpijski turnir. Veočića od finalne borbe dijeli još samo jedna pobjeda, a suparnik u polufinalu bit će mu Murad Alahverdijev iz Azerbajdžana. Taj je dvoboj na rasporedu u petak, 30. lipnja (15.45 sati).

Ranije u srijedu Sara Beram nije se uspjela plasirati u polufinale u kategoriji do 60 kilograma, u četvrtfinalu je uspješnija od nje jednoglasnom odlukom sudaca bila predstavnica Srbije Natalija Šadrina.

Stolnotenisači izgubili od Danske

Hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale momčadskog natjecanja na Europskim igrama u Krakovu, u susretu osmine finala uspješnija je sa 3-1 bila Danska.

Jedini bod za Hrvatsku osigurao je Tomislav Pucar koji je sa 3-1 (12-10, 5-11, 11-8, 13-11) svladao Jonathana Kjaera Grotha, no Danska je bolje započela dvoboj jer su u susretu parova Tobias Kamph Rasmussen i Andreas Von Lave Lind sa 3-2 (9-11, 11-5, 11-6, 12-14, 11-9) svladali Filipa Zeljka i Franu Tomislava Kojića, da bi u posljednja dva pojedinačna dvoboja Lind svladao Kojića sa 3-1 (11-8, 4-11, 11-9, 11-7), a Groth Zeljka sa 3-2 (9-11, 11-4, 11-7, 5-11, 11-4).

(Hina) xzm yzm

Veočić plasmanom u polufinale osigurao medalju i odlazak na OI

Hrvatski boksač, 22-godišnji Gabrijel Veočić plasirao se u polufinale Europskih igara u Krakovu u kategoriji do 80 kilograma te time ujedno izborio i plasman na Olimpijske igre u Parizu sljedeće godine, on je u četvrtfinalu jednoglasnom odlukom sudaca svladao Estonca Stivena Assa.

Svih pet bodovnih sudaca presudilo je u korist mladog Brođanina u prvoj i trećoj rundi, dok je drugu rundu Veočić dobio po ocjeni četvero sudaca, a samo je jedan dao prednost Estoncu.

Ovom pobjedom Veočić je osigurao najmanje brončanu medalju, a to je 11. odličje za hrvatske sportaše u Krakovu.

Veočić će u polufinalu u petak boksati protiv Azerbajdžanca Murada Alahverdijeva.

Kasnije u srijedu priliku za ulazak u polufinale i još jednu medalju za Hrvatsku imat će Marko Čalić koji će u četvrtfinalu kategorije do 92 kilograma za suparnika imati Irca Jacka Marleya. No, kako bi izborio odlazak na OI Čalić će morati stići do finala EI.

Ranije u srijedu Sara Beram nije se uspjela plasirati u polufinale u kategoriji do 60 kilograma, u četvrtfinalu je uspješnija od nje jednoglasnom odlukom sudaca bila predstavnica Srbije Natalija Šadrina.

Tri poraza Vranić

Hrvatska reprezentativka u teqballu Antonija Vranić izgubila je sva tri susreta u skupini na Europskim igrama u Krakovu ne osvojivši niti jedan set.

Vranić je prvo izgubila od Mađarice Zsanett Lujze Janicsek sa 0-2 (4-12, 5-12), potom od Srpkinje Anastasije Lemajić sa 0-2 (4-12, 11-12), a onda i od Austrijanke Andree Sommer sa 0-2 (7-12, 8-12).

Gorša i Zeljković 15. u mješovitom trostavu

Hrvatski strijelci Petar Gorša i Marta Zeljković zauzeli su 15. mjesto u disciplini MK puška 50 metara trostav mješoviti parovi na Europskim igrama u Krakovu.

Gorša i Zeljković ostvarili su rezultat od 871 pogotka, 17 manje od prve postave Austrije koja je bila najbolja u kvalifikacijama, odnosno 11 od druge psotave Austrije koja je zauzela drugo mjesto, dok su eipe koje su osigurale borbu za brončano odličje ostvarile po 10 krugova bolje rezultate od našeg para.

Linker
19. svibanj 2024 00:17