Daniel Kalisz/Getty Images
DAN LUDILA

'OVO JE 34. DAN, DOSTA JE, PUKNUO SAM, NAPUŠTAM KUĆU...' Bijeg svjetskog prvaka iz karantene zbog koronavirusa šokirao i zgrozio javnost

Piše: HinaObjavljeno: 19. travanj 2020. 20:18

Australski biciklist Rohan Dennis (29) je u Gironi, gdje živi, prekršio pravila španjolskih vlasti vezanih uz epidemiju koronavirusa napustivši boravište i otišavši na trening. Dennis je čak na svom Instagram profilu objavio fotografiju uz riječi "34. dan, puknuo sam i napustio kuću."

Potez aktualnog svjetskog prvaka na kronometar izazvao je val negodovanja, pa je Australac naknadno obrisao svoju objavu. Momčad Ineos, za koju nastupa 29-godišnji Dennis, odbila je komentirati njegov potez. Za sada je nejasno hoće li dobiti novčanu kaznu zbog kršenja karantene.

Australac je na posljednjem izdanju Tour de Francea prošle godine sišao s bicikla 80 kilometara prije kraja 12. etape koja se vozila do Bagneres-de-Bigorrea.

Njegova tadašnja momčad Bahrain-Merida je pokrenula istragu o razlozima odustajanja, a kasnije se pokazalo kako je Dennis bio nezadovoljan opremom koju mu je osigurao tim. U rujnu prošle godine se razišao s Bahrein-Meridom, a u prosincu je potpisao za Ineos.

Linker
26. travanj 2024 19:47