JOSEP LAGO Afp
NOVI IZAZOV

Primož Roglič promijenio momčad nakon sedam godina: ‘Lijepa sjećanja olakšala su razgovore‘

‘Za nas nije presudno bilo ono što je postignuto, već ono što je pred nama‘, dodao je Ralph Denk
Piše: HinaObjavljeno: 06. listopad 2023. 12:17

Slovenski biciklist Primož Roglič (33) karijeru će od 2024. nastaviti u ekipi Boro-Hansgrohe, objavila je njemačka momčad.

"Veselim se ovom koraku, iako je promjena momčadi nešto poput novog teritorija za mene. Lijepa sjećanja na naš susret prije mnogo godina olakšala su razgovore. Ali odlučujući faktor je bio da je momčad stvarno motiviran za rad sa mnom i da imamo iste ideje," kazao je Roglič.

Slovenski biciklistički as je posljednjih sedam godina vozio za nizozemsku Team Jumbo-Visma, koja je od 2015. do 2018. nosila ime LottoNL-Jumbo. Prije toga je dvije godine bio član slovenske ekipe Adria Mobil.

Roglič je tijekom karijere tri puta slavio na Vuelti (2019, 2020, 2021), a jednom Giro d‘Italia (2023). Ima i olimpijsko zlato iz Tokija gdje je pobijedio u utrci na kronometar.

"Kao biciklist i voditelj tima potrebno je strpljenje. Nije uvijek prvi napad ono što dovodi do uspjeha. Prije osam godina Primož nam se zamalo pridružio kao neo-profi. Sada nam dolazi kao profesionalac s dugim popisom pobjeda koje je vrlo malo drugih postiglo. Za nas nije presudno bilo ono što je postignuto, već ono što je pred nama. Zajedno želimo ostaviti trag na velikim utrkama. Primož cijeni snagu naše momčadi i zna veliki potencijal svojih budućih suigrača," dodao je voditelj ekipe Ralph Denk.

Linker
14. svibanj 2024 12:55