JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF Jozo Cabraja/Kolektiff
PRVI PUT U KARIJERI

Dogovoren veliki transfer hrvatskog rukometa! Osvojio je tri naslova pravaka Europe i sad stiže u Zagreb

Ivan Čupić od ljeta postaje novi član PPD Zagreba: Vardar odustao je, presudila je obitelj
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. siječanj 2021. 11:54

PPD Zagreb je očito počeo veliko pospremanje, jer ova sezona je gotovo već prekrižena, barem što se Liga prvaka tiče. Slaže se momčad za sljedeću godinu. Želja je da bude više domaća, ali i iskusnija, jer ovaj se pokazala definitivno suprotnom, a nije donijela rezultat.

Tako je nakon Željka Muse novi član PPD zagreba od ljeta postao Ivan Čupić. Prije nekoliko dana kada se spominjao u kontekstu odlaska u Kiel, završili smo tekst rečenicom da nam se ipak čini da je Čupić najbliži doma. I bili smo u pravu, jer Čupić je sletio u Zagreb u kojem nikad u karijeri koja ga je vodila od Metkovića, preko Gorenja, Löwena, Kielca i Vardara nije bio.

Vardar je bio prvi na potezu, jer je to odnosom prema Čupiću svih ovih godina zaslužio kako je rekao i sam Čupić, no Vardar je vjerojatno u 'postsamosnjenkovom periodu' bliži pomlađivanju momčadi i Čupić koji je tamo proveo zvjezdane trenutke rastaje se sa Skopljem kojem je donio dva naslova prvaka Europe. Čupić je jedini igrač koji je iz Kölna dosad donio tri naslova prvaka Europe, jedan je bio u dresu Kielca.

Vijest nije iznenađenje, a u izlaganju oko budućnosti Čupić je nedavno rekao:

- Sve ovisi o Vardaru, ponuda ima. Obitelj mi je na prvom mjestu, najstarija kćer Barbara iduće godine kreće u srednju školu, pa ćemo vidjeti kako će se stvar rasplesti. Ponuda ima.

Izabrao je Zagreb za koji će biti veliko pojačanje bude li nastavio ritmom iz Vardara. Istina je da 34 na leđima nisu malo, ali njegov autoritet na terenu i izvan potvrđen znanjem, za Zagreb će u ovom trenutku biti dimenzija plus.

Ostaje za vidjeti kako će se rasplesti situacija sa sadašnjim desnim krilima Josipom Božićem Pavletićem i Vladom Matanovićem. Teško je očekivati da obojica ostanu i dogodine u Zagrebu.

Bit će još dosta odlazaka, jer ova sezona je mnogima bila prili akoju nisu iskoristili. Mrakovčić i Jandrić blizu su odlaska u Francusku, a nisu jedini na izlaznim vratima. Mora se raščistiti i situacija s pivotima, kojih nakon dolaska Muse ima previše, a blizu dolaska su neki mladi reprezentativci. Zasad je čini se najsigurniji Karpo Sirotić, što najavljuje i preslagivanja na sredini napada.

Linker
26. travanj 2024 14:13