RK PODRAVKA
NIKAKO NA ZELENU GRANU

Korona odgodila još jedan dvoboj Podravke, Saračević bijesan: ‘Ovo nema veze s razumom!‘

Utakmica protiv moskovskog CSKA danas se neće igrati zbog drugog vala korone u Podravci.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. studeni 2020. 13:00

Teško je pronaći riječi kojima bi se mogla opisati aktualna sezona rukometne Lige prvakinja, no slična je situacija u većini ostalih rukometnih liga, kao i onih u drugim sportovima. Sportaši žele trenirati i igrati, ali koronavirus je taj koji diktira ritmove. Uglavnom se igra u dvoranama bez gledatelja, brojne se utakmice odgađaju te se mnogi pitaju ima li sve to smisla i gdje je tu regularnost.

Odgode utakmica u rukometu su postale normalne i uobičajene. Podravka Vegeta zbog (svojih i tuđih) problema s koronom nije odigrala tri utakmice u Ligi prvakinja. Prvo je odgođen susret 4. kola, radilo se o gostovanju u Valcei, tada se navodno utakmica nije mogla odigrati u Rumunjskoj zbog odredbi lokalnog stožera u Valcei. U Moskvu Koprivničanke nisu otputovale kad se u njihovim redovima pojavio prvi val koronavirusa, a koprivnički ogled s CSKA-om, koji je trebao biti odigran danas, odgođen je zbog drugog vala korone među Podravkinim igračicama.

U međuvremenu je Podravka u Koprivnici odigrala utakmicu s Brestom u kojoj je bila formalni domaćin, isto tako i dva susreta hrvatskog prvenstva. Pripreme za CSKA tekle su manje-više normalno, ali za vikend su se stvari pogoršale. Podravka je nedavno bila u samoizolaciji zbog nekoliko pozitivnih igračica, a sad je došlo do nove zaraze koronavirusom u koprivničkim redovima.

– Ovo nema veze s razumom. Gotovo niti jednu utakmicu nismo pripremali u punom sastavu bilo zbog zaraze, bilo zbog raznih ozljeda. Pored svega toga, od pojave koronavirusa nemamo mogućnost niti treniranja u jutarnjem terminu u našoj dvorani i vjerojatno smo jedina ekipa u Ligi prvakinja kojoj se to događa. Svakodnevno se susrećemo s nevjerojatnim stvarima i to sve treba kako tako podnijeti. Vidjet ćemo što nas sve skupa očekuje u narednim tjednima pa ćemo valjda biti pametniji – komentirao je Zlatko Saračević, trener Podravke Vegete.

Prema informaciji objavljenoj na službenoj stranici Podravke, nakon razgovora s predstavnicima EHF-a, predstavnicima CSKA i epidemiološkom službom odlučeno je da se utakmica Podravke i CSKA odgađa. Novi datum odigravanja još nije poznat. Sukladno uputama epidemiologa, sve igračice koje nisu pozitivne moraju u samoizolaciju na deset dana, osim onih koje su već proboljele virus. S obzirom na to da klub nije objavio identitete zaraženih igračica, može se samo nagađati ima li među njima i hrvatskih reprezentativki koje se danas trebaju priključiti početku priprema za Europsko prvenstvo. Prema onome što se priča po koprivničkim kuloarima, bojimo se da bi izbornik Nenad Šoštarić mogao imati određenih problema...

Linker
26. travanj 2024 06:23