Gudmundur Gudmunsson

 Afp
NEMA LUTANJA I PANIKE

‘Ovako nešto još nisam vidio‘ Uoči okršaja protiv Hrvatske napravili pothvat za pamćenje i sve bez plakanja

Izbornik Islanđana nakon pobjede nad Francuzima i prije današnje utakmice s Hrvatskom
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. siječanj 2022. 07:01

Miran je, stvari drži pod kontrolom, tako dobro da ga ni korona nije razbila. Ima igru, ima mirnoću, točno zna što od svakog igrača očekuje i da je sagradio ekstra tim ovaj Euro je najbolji dokaz. Gudmundur Gudmundsson, ne luta, ne paniči, mirno vuče poteze, makar mu baza nije velika kao nekim drugima.

- Ofenzivna igra je bila fantastična, a teško je pronaći riječi da opišem obrambenu igru. Ovo je bila jedna od najspektakularnijih stvari koje sam ikada vidio - a vidio je puno toga iskusni Islanđanin s iskustvom najjače lige svijeta, jedini momčadskih medalja za Island u povijesti iz Pekinga (srebro) i Beča (bronca).

Analizirao je pothvat protiv Francuske?

- Počeli smo kako smo namjeravali, uspjeli smo zadržati koncentraciju na ono što smo to pokušavali učiniti posljednjih dana. Ovo je bio nevjerojatno čudan dan. Toliko zaraženih i takav rasplet, ponosan sam na te dečke koji su to ostvarili.

Miran je i za dalje?

- Atmosfera je dobra unatoč svemu i samo nastavljamo dalje. U momčadi vlada samopouzdanje i ljudi u tome daju sve od sebe. Francuzi su izuzetno jaki i fizički jaki. Nalazili smo se u poziciji u kojoj smo morali nešto učiniti i iz koje nema povratka. Morali smo izvući najbolje. Imali smo grupu koja je izvukla pritisak sa iskusnih Gudjonssona i Magnussona. Svi su razmišljali o tome.

I zaključio je...

- Čovjek se pita koliko dugo ovo može trajati, ali mislim da će EHF nastaviti i završiti ovo. Gotovo bez obzira na sve realnosti. Činjenica da trenutno imam masku, dok razgovaram nakon utakmice, govori sve. Osjećam se zaraženo posvuda - iskreno je na kraju odgovorio Gudmundsson.

Hrvatska je već davno proanalizirana, ali Viktor Hallgrimsson rekao je jednu bitnu stvar na kojoj se temelji sve.

- Lani smo gledali druge, sada gledamo samo sebe i težimo biti što bolji.

I tako razmišlja Gudmundur Gudmundsson, dok njegovi igrači lete. Makar ih je za zapisnik protiv Francuske bilo samo 14, skupa s dva vratara, ili dvojica manje od uobičajenog. Nema plakanja.

Linker
21. svibanj 2024 07:05