Tea Valentina Blažević
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
SPASILE KVALIFIKACIJE

Ponosni izbornik: Dobili smo u gostima jednu od 10 najboljih reprezentacija u Europi, na pravom smo putu!

Htjele smo dokazati da ono u Rijeci nije bila prava slika. To nismo bile mi, rekla je Blažević
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 10. listopad 2021. 20:04

Naravno da je sasvim drugačija atmosfera vladala među našim igračicama nego nakon Rijeke i utakmice s Ukrajinom. Zadovoljan je u prvom redu bio izbornik Šoštarić, koji je u tri dana uspio resetirati ekipu koja je imala dosta problema, ali je ipak izvukla najbolje iz sebe i uspjela spasiti kvalifikacije.

image
Nenad Šoštarić
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

- Pravi vrhunski ispit, jer Češka spada među 10 najboljih europskih reprezentacija. Bio je to test i igrački i za karakter. Vraćali smo se sa 4 i 5 razlike i vratili se na našu priču iz Danske. Kada smo u drugom dijelu poveli, držali smo tu prednost, obrana je funkcionirala i Pijević je branila dobro. Na dobrom smo putu, ali ova priča sada ide u arhivu, okrećemo se Brazilu, Japanu i Paragvaju koji nas čekaju na SP u Španjolskoj. Moramo nastaviti tako, ponosan sam na cure da su ovo napravile - zaključio je nakon utakmice naš izbornik Nenad Šoštarić.

Tea Pijević ostala je na golu 60 minuta i isplatilo se. Briljirala je.

image
Tea Pijević imala je 15 obrana
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

- Bila je utakmica jako bitna i nama i njima, a mi smo uspjele. Rekla bih da je to povratak na stare staze. Tražile smo se dugo, gubile smo čak i puno, ali nismo odustajale i u drugom dijelu smo pokazali timski duh, odličnu igru u obrani. Povukle smo u leđa, zabili neke lake golove i na kraju zasluženo pobijedile. To je to.

Valentina Blažević u ovom trenutku možda ne može 60 minuta, ali može 30 ekstra i sve je s njima vratila u Zlinu.

- Presretne smo, jer je bila teška utakmica i dobar protivnik. Jake su se obrane igrale. Ušle smo nervozno jer smo htjele dokazati da ono što je bilo u Rijeci nije prava slika. To nismo bile mi. Gubile smo, vratile se i zato je ta pobjeda velika. Nismo dozvolile da nas nadigraju. Tri puta smo ih stizale i na kraju prestigle.

Linker
23. svibanj 2024 20:45