Mikkel Hansen

 Franck Fife/AFP/Profimedia
SJAJNA VIJEST

Jedan od najvećih svih vremena vraća se rukometu! Prebolio je tešku bolest i donio veliku odluku

"Prošao sam kroz psihički težak period u kojem sam imao fantastičnu podršku", objavio je Hansen
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 20. srpanj 2023. 09:46

U moru loših vijest o ozljedama, bolestima i problemima, jedna jako dobra za rukomet. Najbolji rukometaš posljednjih godina u svijetu Mikkel Hansen odlučio se vratiti rukometu.

Priključio se pripremama svog kluba Aalborga, trenira od samog početka priprema za novu sezonu, i već to je sjajna činjenica, iako se nakon duge stanke nitko ne usuđuje prognozirati kada bi se Hansen mogao vratiti na teren. Svi se nadaju na samom početku sezone Lige prvaka. Inače, Aalborg je protivnik Zagreba u skupini i Hansena ćemo imati priliku vidjeti u Areni ne bude li nekih naknadnih komplikacija.

Hansen je uz činjenicu da je najbolji igrač danas, i svakako najosebujniji lik u rukometu. Njegovi potezi su nepredvidivi. Koji bi igrač osim Hansena mogao reći u klubu da je u stresu i da zbog toga neće igrati pola sezone, a da klub koji je jako puno uložio svjesno kaže da, nema problema. I na kraju ne napravi ništa, izgubi i Ligu prvaka i prvenstvo Danske, a da stvar bude zanimljivija sve se to dogodilo nakon što je Danska u siječnju u Malmöu osvojila naslov svjetskog prvaka.

Nakon toga Hansen je rekao da treba odmor i svi su to prihvatili, što je valjda slučaj samo kada je on u pitanju. Klub je tu bio bespomoćan, a financijski izložen, ali je sve to prihvatio. U međuvremenu se othrvao i teškim bolestima, upali vene i plućnoj emboliji, zbog čega je dugo bio pod strogim nadzorom liječnika.

image

Hansen i Duvnjak

Ante Čizmić/Cropix

Nikolaj Jacobsen s Hansenom nikad nije imao problem, a osvojio je sve danske medalje na velikoj sceni, ali je Hansen uvijek bio svoj i trener je prešutno prihvatio sve njegove zahtjeve. Tako je na SP 2019. godine odlučio biti kod kuće i samo igrati utakmice, jer je u to vrijeme trebao postati otac, a i obitelj traži svoje. I bilo je tako, a Danska je bila svjetski prvak. Posebna glava, svoja, ali glava bez koje Danska nije ista i zato kada je Hansen u pitanju ništa nije isto kao recimo kada je riječ os svakom drugom igraču.

Sada se vraća, nije to pompozno najavio, već je jednostavno došao na trening, javio se direktoru kluba i nastavio tamo gdje je stao.

- Imali smo dobar dijalog s Mikkelom tijekom cijelog procesa. Sada gledamo naprijed. Zabrinuti smo da je spreman sudjelovati ravnopravno s ostalima, ali još uvijek ne želim odrediti datum kada će Mikkel Hansen ponovno igrati rukometnu utakmicu - kaže direktor Aalborga Jan Larsen.

A osvrnuo se na svoj povratak i sam Hansen u svom stilu kratko za danski Ekstrabladet, da kraće ne može biti:

- Prošao sam kroz psihički težak period u kojem sam, srećom, imao fantastičnu podršku obitelji, prijatelja, stručnjaka i poslodavca. Sada opet imam energiju i mogu se fokusirati na povratak sportu koji volim.

I to je od Hansena, bilo to.

Za Dansku i Aalborg velika stvar. Zašto? Zato što je dogodine olimpijski turnir u Parizu, zato što Aalborg treba vratiti naslov prvaka Danske od GOG-a, zato što se od njega očekuje znatno više nego što je dao ove sezone u Ligi prvaka. Povratak Hansena najveći je dobitak za Aalborg, pa odlaske Claara, Sandella, Gadea, Jakobsena… rijetko tko i spominje. Momčadi se priključio Hansen, došli su Niklas Landin iz Kiela, vanjski igrači Aleks Vlah, Jack Thurin i Lukas Nilsson, Simon Hald na crtu i za obranu i nema dvojbe da će Stefan Madsen imati sjajan tim ove sezone koji ej u stanju napraviti svašta ako ga posluži zdravlje koje ga u proteklom periodu nije baš služilo. Ali sve bez povratka velikog Mikija Hansena ne bi bio slučaj. Samo da puca penale to je već veliko pojačanje za momčad.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 23:08