Nikola Karabatić

 Michael Baucher/imago Sportfotodienst/profimedia
DIRLJIVE SCENE

Karabatiću uručeno posebno priznanje hrvatskog rukometa: ‘Hrvatska je dio mene, hvala Zagrebe‘

Nakon svega što je napravio za rukomet zaslužio je pljesak svjetskog rukometa, pa tako i zagrebačke publike
Piše: Dražen Pinević, SNObjavljeno: 29. veljača 2024. 20:35

Nikola Karabatić je sa svojim PSG-om poražen u Zagrebu. Domaći sastav je slavio s 28:26 i tako se plasirao u osminu finala Lige prvaka.

Na kraju utakmice posebno priznanje hrvatskog rukometa otišlo je upravo na račun Karabatića koji je u četvrtak u Areni igrao svoju posljednju utakmicu pred zagrebačkom publikom. Puno nas je puta razočarao, ali je za svoj rukomet zaslužio apsolutno priznanje svakog poklonika ovog sporta. Ovacije je doživio na kraju i zaslužio je.

- Hvala puno. Nisam nikad doživio ovakav doček u Zagrebu. Obično me publika zviždala kad smo pobjeđivali, danas smo izgubili pa sam dobio aplauz. To tako ide", nasmiješio se Karabatić i rekao:

- Iako sam nosio dres Francuske, jedan dio mene uvijek je bio iz Hrvatske. Hvala vam na svemu, hvala Zagrebe.

Nakon svega što je napravio za rukomet u dvadeset godina karijere zaslužio je pljesak svjetskog rukometa, pa tako i zagrebačke publike, makar je puno puta nije baš oduševio. Dolazio je Nikola u Arenu puno puta, s Montpellierom, Kielom, Barcelonom, PSG-om, s Francuskom, a pobjedu u finalu SP 2009. protiv Hrvatske u Areni smatra jednim od najvećih uspjeha u svojoj karijeri u kojoj je osvojio kao što nijedan rukometaš u povijesti nije nikad. I zato ako smo ga nekad i smatrali konkurencijom, danas na to nemamo pravo, jer se radi o čovjeku koji je obilježio sport koji će u četvrtak skupiti veliki broj ljudi u Areni.

Karabatić je početkom sezone najavio je da mu je ova posljednja u karijeri. 11. travnja 2024. godine imat će 40 godina i realno pravo je čudo kako je svojim stilom igranja uopće izdržao takvu karijeru. Ta silna snaga i energija dala je drugu dimenziju rukometnom svijetu. Ako ga francuski izbornik pozove, ta velika rukometna priča trebala bi biti završena na Olimpijskim Igrama kojima je Francuska dogodine domaćin.

Nikola je četverostruki svjetski prvak s Francuskom, trostruki europski, proglašavan je najboljim rukometašem svijeta tri puta, bio je prvak najjačih svjetskih liga Francuske, Njemačke i Španjolske, bio je trostruki klupski prvak Europe s tri različita kluba - Montpellierom, Kielom i Barcelonom. Bio je MVP SP-a, MVP EP-a, bio je u najboljim sedmorkama OI, bio je najbolji strijelac Lige prvaka, EP-a, prvi je rukometaš proglašen najboljim sportašem Francuske u povijesti. U svom top izdanju bio je najplaćeniji rukometaš u povijesti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 17:58