Andrija Nikolić

 DAMIR KRAJAC Cropix
ANDRIJA NIKOLIĆ

‘Nismo pogodili špicu forme, vjerujem da u Montpellieru hoćemo. Znamo što nam je nedostajalo‘

Trener Zagreba oglasio se nakon egala protiv Montpelliera u prvoj utakmici osmine finala
Piše: D. PinevićObjavljeno: 28. ožujak 2024. 20:58

Nakon dugih stanki Zagreb uvijek ima problem s ulaskom u Ligu prvaka i to je bila najveća enigma za Andriju Nikolića uoči dvoboja s Montpellierom. Drugo, na veliku utakmicu naslonile su mu se viroze Gojuna i Srne koji nisu trenirali, Mandić se s utakmica reprezentacije vratio s lakšom ozljedom, Moralesa zbog operacije ramena neće biti do kraja sezone. I sve skupa bilo je jako zahtjevno odraditi pripremu za vrlo jaki francuski sastav koji je usput rečeno u odnosu na prethodni dio sezone kompletniji za Diega Simoneta, a taj Simonet bio je junak njihovog egala u Areni u srijedu.

Kako ste vidjeli utakmicu u Areni?

- Montpellier je odlična momčad, igrali su jako dobru utakmicu, ali ja nekako i dalje mislim da mi nismo bili na razini kojoj možemo. Točno se vidjelo da smo imali loš timing u križanjima, loše odluke s igrače više. Jesu li stanka, ozljeda Mandića, bolesti Gojuna i Srne utjecali, to je stvar s kojom se moramo nositi. A ponavljam, Montpellier je odlična momčad, nismo mogli dobivati duele, ali mislim da primiti 27 golova i zabiti 27 golova u takvim okolnostima nije uopće loše.

Vratio se na početak?

- Punih 15 minuta nismo zabili gol na startu utakmice, promašivali smo zicere, ali kao da je na početku bio neki grč prisutan, makar nije bio pritiska na nas da se nešto mora. Ali sam značaj osmine finala vidio se sam po sebi. Nije baš da svaki dan igramo takve utakmice.

Obrana je primila 23 gola iz igre, što nije puno.

- To je dobar učinak, sigurno, ali nije idealan. Falio je zadnji ‘touch’, Porte nam nije smio prolaziti u sredinu, jer smo ga čekali između prvog i drugog i to su situacije koje smo pripremali, ali na njih nismo dobro reagirali. Pa onda utrčavanje krila, koja su nam tako zabila nekoliko golova, pa njihova realizacija iz malih kutova, te detalji su nam nedostajali. Imamo tjedan dana da to popravimo.

Napad je imao teške momente, posebno na početku.

- Danas je rukomet igra jedan na jedan, dva na dva i produžetak toga. Bili su igrači Montpelliera čvršći u kontaktu, nismo uspjeli puštati loptu dalje. Falilo nam je timinga, nismo imali pravovremene ulaske u prostor… Ali, uz sve to loše, uz sve realne probleme i promašene zicere, i mi smo zabili 27 komada što u sudaru s takvim protivnikom nije malo.

Morales bi dobro došao

Falio je Morales, sredina je morala više…

- Sredina ima puno prostora, Kavčić se na kraju opustio i zabio dva gola. Da, Morales bi nam dobro došao kada je trebalo zamijeniti Klaricu, ali što je tu je, nemamo ga. Svi su htjeli, nema tu zamjerki, jednostavno nismo pogodili špicu forme da budemo kakvi smo željeli biti u srijedu.

Vratare nismo spomenuli?

- Vidjeli ste koliko su važni. Mandić nas vrati, onda uđe Grbavac pa nas digne s jednom obranom, vrati se Mandić obrani, mi povedemo. S druge strane Bolzinger njih dovede do 4:1, na -1 obrani dvije lopte da odu na +2. Golmani su jako važni i svaka je obrana dragocjena. I uvijek to može bolje.

Suđenje?

- Ne mogu ja to puno komentirati, niti to ima smisla, niti je to moj posao. Ali bilo je svega iskreno rečeno. Nekad je teško nositi se s time, ali moraš, jednostavno nemaš izbora.

I sada do uzvrata…

- Samo treninzi, analiza, dogovori. Nemamo utakmica do uzvrata u Francuskoj – zaključio je Andrija Nikolić trener Zagreba.

A uzvrat je u sljedeću srijedu u 20.45 u velikoj dvorani u Montpellieru u kojoj smo 2017. na SP za plasman u polufinale svladali Poljsku i otišli u onaj tada nesretni Pariz.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 01:08