Krešo Ivanković

 Rk Nexe
VUJOVIĆEV NASLJEDNIK

‘Kocka je pala na mene. Glavu vraćamo na mjesto i idemo u novi boj za titulu prvaka‘

Novi trener Nexea debitirao je na klupi našičkog kluba uvjerljivom pobjedom protiv Spačve u Ligi za prvaka
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. svibanj 2024. 13:46

Krešo Ivanković stigao je u Nexe nakon smjene trenera Branka Tamšea u ulozi pomoćnika Veselina Vujovića. Međutim, stvari se ove godine u Našicama ekspresno mijenjaju, pa je tako nakon Vujovićeve ostavke bivši strateg rukometaša Dubrave i izbornik mladih hrvatskih reprezentacija promoviran u prvog trenera Gromova.

- Mogu reći da sam jako zadovoljan reakcijom momčadi nakon svih tih turbulentnih stvari koje su se događale posljednjih mjeseci. Sjeo sam na “vruću klupu”, no dečki su odradili dobar tjedan, dosta smo razgovarali, i reagirali su na najbolji mogući način - kazao nam je Ivanković u razgovoru prije nedjeljnog ručka.

Razumijem kako je igračima

O svom bivšem šefu Vujoviću “sve najbolje”, no sport je takav, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane.

- Imali smo odličan odnos, čovjek zna svoj posao, tu uopće nema greške. No, jednostavno su se stvari odvile tako kako su se odvile. O svojim suradnicima i kolegama nikad neću reći nikakvu ružnu riječ, a da se malo više međusobno i guramo, bilo bi nam svima lakše. Drago mi je da imamo mladog trenera Nikolića u Zagrebu, sad sam ja u Nexeu, i to me veseli jer smatram da je to dobro za hrvatski rukomet.

Nexe je na njegovoj trenerskoj premijeri ostvario uvjerljivu pobjedu protiv vinkovačke Bjelin Spačve (37:27).

- Sigurno da nije bilo lako, ali nakon što je trener Vujović podnio ostavku kocka je pala na mene da preuzmem, to sam objeručke prihvatio. Odigrali smo protiv Spačve jako dobru i kontroliranu utakmicu, od prve do zadnje minute. Malo smo se na početku mučili ali to je tako. Sigurno je to ostavilo traga od prijašnjih utakmica ali evo mislim da smo se navijačima odužili na najbolji mogući način. Svojom energijom i zalaganjem dečki su pobijedili s deset golova razlike, i svakako veseli kad zabiješ puno golova, a primiš relativno malo. Mislim da time svaki trener može biti zadovoljan.

image
Rk Nexe

Često se nakon promjene na trenerskoj poziciji može čuti kako je najveći problem psihičke naravi i da novi čovjek na klupi mora najviše raditi na tome. Kakva je po tom pitanju bila situacija u Nexeu?

U Kupu protiv Sesveta

- Sigurno da se uvukla neka nesigurnost, nakon teških utakmica u Europi i nakon nedovršenog derbija sa Zagrebom, a sve je kulminiralo remijem s Porečom u Našicama. Igračima nije bilo lako, ja ih apsolutno razumijem, i ja sam bio igrač i znam kako je kad imaš samopouzdanja, a kako kad imaš nekih sumnji i kad ti nedostaje vjere u sebe. Na tome smo najviše radili, a ja uvijek kažem da je u sportu 80 posto glava, to je sigurno. Glavu vraćamo na mjesto, onako kako treba biti da dečki budu zadovoljni, pozitivni, opušteni, puni samopouzdanja i pozitivne energije. U takvom izdanju davat će maksimum na terenu.

Našičanima je neočekivano pomogao Varaždin 1930 pobjedom protiv Sesveta, pa drugo mjesto i Europska liga ipak neće pobjeći. Što se očekuje od novog trenera do kraja sezone u rezultatskom smislu?

- Drugo mjesto u domaćem prvenstvu nam je sada garantirano, sa Zagrebom ćemo se boriti za naslov prvaka Hrvatske, a u polufinalu Kupa čekaju nas Sesvete. Nastojat ćemo ući u finale Kupa, a ako se to dogodi, onda je u finalu sve moguće - zaključio je Ivanković.

Za trenera Našičana je Krešo Ivanković u prvom trenutku postavljen kao privremeno rješenje, ali u međuvremenu je već dogovorena višegodišnja suradnja, o čemu će se Nexe službeno očitovati u sljedećim danima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 13:47