RONALD GORSIC Cropix
SKANDAL U NAŠICAMA

‘Svašta sam vidio u karijeri, ali ovo još nikad nisam doživio. Kao stranca me šokiralo...‘

Rukometaš Zagreba Timur Dibirov osvrnuo se na nemili događaj u Našicama
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. travanj 2024. 22:17

Zagreb je projurio kroz Našice. Nije želio prekid, jer bi utakmicu onako kako je krenula sigurno dobio, vjerojatno i većom razlikom od tadašnje. Sedam razlike četiri sekunde prije kraja prvog poluvremena, prije prekida sve jasno govori. Zagreb je bio bolji na očigled, nadmoćan u svakom pogledu, a briljirao je u sastavu Zagreba Timur Dibirov besprijekornom realizacijom 7 od 7. Tako je na najbolji način nadoknadio ono što nekoliko dana ranije u Montpellieru nije uspio.

- Da ta utakmica u Montpellieru me pogodila, jer nisam uspio pomoći momčadi onako kako se od mene očekuje. Znao sam da to nije prava slika i drago mi je da sam istu popravio u Našicama. Mislim da smo bili puno bolji, da je Nexe lani bilo jače nego danas, da su se dodatno raspali nakon izlaska Moslavca. Pokušali su nešto, no dobili su odgovor na pravi način. Mislim da smo uz sve probleme koje smo imali, a bilo ih je dosta posebno nakon Montpelliera, bili dobri, čvrsti i da smo na pravi način odgovorili svim zahtjevima. Zagreb je u ovom trenutku klasu ispred Nexea, što god netko mislio.

Vratio se još malo na Montpellier.

- Mi smo ispali zasluženo, ali mislim da smo ipak malo bolje trebali reagirati. Falili su nam zajednički treninzi Srne i Gojuna prije prve utakmice. Da smo to imali vjerojatno bismo mi bili ti koji bi dobili prvu utakmicu dva razlike, jer smo to mogli. No, nismo uspjeli. Nismo uspjeli u uzvratu uzvratiti na njihovu silinu, ali vjerojatno bismo bolje da smo imali malo manje problema i više zajedničkog rada. Da se razumijemo, mi bismo vjerojatno ispali, ali to onda ne bi bilo 6 nego 2-3 gola razlike. Eto, to mi je žao, makar smo odigrali jako dobru sezonu u Ligi prvaka, osvojili 15 bodova što je malo tko očekivao.

Kako komentirate završetak utakmice u Našicama?

- Svašta sam vidio u karijeri. I da se igrači potuku i da se sucima unose u lice, ali da netko udari delegata to još nikad nisam doživio i iskreno kao stranca me šokiralo. Da dođeš u tuđu zemlju i da u njoj ne poštuješ pravila ponašanja, neke norme, to mi je potpuno neprihvatljivo. A ne znam ustvari što je uopće bilo sporno u svemu što se događalo u nedjelju navečer. Ne znam stvarno ne razumijem.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Ulazite nakon toga ipak u mirniju završnicu sezone?

- Ne razmišljamo tako, fokusirani smo napraviti posao do kraja na najbolji mogući način. Puno puta ove sezone smo pokazali da to možemo i tek kada posao bude gotov, onda ćemo moći biti mirni.

Ostale su domaće obveze, puno ih je…

- Da, ritam je jak, u srijedu smo već u Trogiru na četvrtfinalu Kupa, za vikend gostujemo u Vinkovcima. To je sigurno određeni napor, a sezona je u završnoj fazi i svakog protivnika treba respektirat maksimalno.

Ostajete još jednu sezonu u Zagrebu?

- Počašćen sam prilikom koja mi je ukazana u ovim godinama i da ću sve od sebe da ispunim očekivanja. Ne osjećam godine, makar su one tu i treba ih respektirati. Dok ne osjećam probleme ne vidim razlog da ne radim posao kojim se bavim cijeli život.

Jedna vijest u nedjelju mu nije lako pala.

- Supruga Irina je trenerica Rostova, igrali su finale Kupa protiv CSKA i izgubili na penale. I to kako, prvi je fulao CSKA, zadnji penal od pet promašio je Rostov i onda izgubio u novoj seriji sedmeraca. Ali, to je sport, takve se stvari događaju – zaključio je Timur Dibirov dan nakon gostovanja u Našicama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. travanj 2024 22:18