Podravka Lokomotiva

 IVAN BRKIĆ/RK PODRAVKA
VJERNI VOJNIK KLUBA

Podigao ekipu, napravio odličan posao, ali to očito nije dovoljno, u klubu mu već počeli tražiti nasljednika

Vjerojatno je procijenjeno kako Pranjić još uvijek nema dovoljno iskustva u samostalnom vođenju seniorske ekipe
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. travanj 2023. 11:56

Dugo se čekao hrvatski ženski rukometni derbi. Kad su se Podravka Vegeta i Lokomotiva u pripremama susreli na Bepovu memorijalu, Koprivničanke su slavile s devet golova razlike, no u međuvremenu se puno toga dogodilo.

Zagrepčanke su se “školovale” u Ligi prvakinja što im je pomoglo u napretku i sazrijevanju, dok Koprivničanke nisu baš najbolje iskoristile razdoblje u kojem je ekipa trebala rasti i dizati se. Štoviše, prvo su izgubile već dobiveni derbi u Zagrebu, da bi potom samo jednim krivim korakom kompromitirale sezonu i ulaganja koja nisu mala u hrvatskim okvirima.

Riječ je bila o domaćem porazu od Dugog Sela ‘55, za što je gubitkom posla platio dotadašnji trener Željko Babić. Naslijedio ga je Antonio Pranjić, vjerni “vojnik” kluba koji je evidentno podigao ekipu i, barem zasad, opravdao povjerenje. Međutim, naznake su će vodstvo kluba na kraju sezone ipak tražiti novo, “zvučnije” ime. Uostalom, kad je dobio ugovor samo do kraja sezone, bilo je jasno da se mladog stručnjaka nije vidjelo kao dugoročnije rješenje.

Bez obzira na njegove reference (školovanje, dug staž na raznim funkcijama u klubu, poznavanje hrvatskog i europskog ženskog rukometa), vjerojatno je procijenjeno kako Pranjić još uvijek nema dovoljno iskustva u samostalnom vođenju seniorske ekipe, pa se krenulo u potragu za drugim rješenjima. Odnosno, za iskusnijim trenerima koji imaju ozbiljniji “CV”. Tako su klupski čelnici prošlih dana pregovarali s Ivicom Obrvanom, što je potvrđeno iz više izvora. No, Obrvan navodno nije jedini kandidat...

Misli se okreću Kupu

Pranjić je pak prvi dio posla obavio je odlično. Jer, Podravka je prvi put nakon nešto više od dvije godine u prvenstvenoj utakmici u Koprivnici svladala Lokomotivu.

- Čestitam curama na pobjedi i vrhunskoj izvedbi u obrani. Stvarno smo odigrali borbenu i požrtvovnu obranu, a mislim da je pobijedila ekipa. I prije utakmice smo rekli da je vrlo važno da svi damo svoj doprinos, tako je i bilo - rekao je Pranjić.

Pohvalio je svoje igračice zbog svega što su prošle na treninzima u posljednja dva i pol mjeseca.

- Mislim da ima i još jako puno prostora za napredak. Sad se okrećemo Kupu, gdje nam je želja obraniti naslov i da trofej ostane u Koprivnici - poručuje mladi stručnjak.

Jasno, u Podravki se nadaju i da bi do kraja Prvenstva Lokomotiva negdje mogla kiksati. Izgubi li Šoštarićeva ekipa dva od mogućih osam bodova, a Podravka uzme svih osam, tada bi se naslov vratio u Koprivnicu. U svim utakmicama do kraja lokosice su veliki favorit, teži posao eventualno bi mogle imati protiv preporođenih Sesveta koje su pod vodstvom Nikole Škorića osigurale status s pet uzastopnih pobjeda, te protiv Dalmatinke u Zagrebu u posljednjem kolu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 02:44