FRANCK FIFE Afp
KOMENTAR VELIKOG RIVALA

Karabatić: ‘Hrvatska me iznenadila, upalio sam TV, i sve je već bilo gotovo! A imate dobru ekipu‘

Kao favorite ovog prvenstva istaknuo je Švedsku koja je i jedan od domaćina te Dansku
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 16. siječanj 2023. 11:42

U utakmici 2. kola skupine G na Svjetskom rukometnom prvenstvu, Hrvatska je stigla do prve pobjede nakon što su s 40:22 slavili protiv Sjedinjenih Američkih Država. Trijumf je isprao gorak okus iz prvog kola koje su izabranici Hrvoja Horvata otvorili porazom od Egipta s 22:31, a na taj se okršaj osvrnuo francuski reprezentativac Nikola Karabatić koji u 38-godini i dalje pomaže svojoj reprezentaciji.

"Iznenadili su me u toj utakmici. Upalio sam prijenos u drugom poluvremenu kad je ishod susreta već bio poznat. Znao sam da Hrvatima neće biti lako s Egiptom, oni su jaka reprezentacija, a to smo osjetili i mi kad smo igrali protiv njih u polufinalu Olimpijskih igara. Nedostajao im je glavni igrač, Yahia i mislio sam da Hrvatska može pobijediti jer je došla s dobrom ekipom na ovo natjecanje", rekao je Karabatić za Balkan Handball koji je u dresu reprezentacije četiri puta osvajao naslov svjetskog prvaka, tri puta europskog te jednako toliko i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

image
ANTE CIZMIC Cropix

- S reprezentacijom je uvijek isto. Na nama je da igramo najbolji rukomet i osvajamo medalje. Igram 20 godina za reprezentaciju, ali taj osjećaj je sve jači, ali daje mi to i posebnu motivaciju jer znam da bi mi svaka utakmica mogla biti posljednja. Došao sam u fazu karijere gdje jedna ozljeda može sve završiti - nastavio je Nikola koji je nakon toga otkrio svoje favorite na ovom turniru:

- Švedska nas je prošle godine pobijedila, osvojila je Europsko prvenstvo. Danska je jaka, igraju u susjedstvu, gdje može doći puno njihovih navijača. Oni su favoriti, ali vjerujem da i mi imamo šanse.

Linker
10. svibanj 2024 22:38