Marko Mamić

 MARKO TODOROV/CROPIX
IGRAČ KOJEG ČEKAMO

‘Koljeno mi se raspalo, ali još nisam prekrižio Hrvatsku! Već sam razgovarao s izbornikom‘

‘Prvo zglob, pa leđa, a onda korona i na kraju koljeno. Tako to obično ide‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 25. ožujak 2023. 18:37

Njemački Leipzig je u velikoj seriji. Nakon vrlo lošeg prvog dijela sezone otišao je trener Andre Haber, na njegovo je mjesto došao Islanđanin Runar Sygtrisson. I u posljednjih mjesec dana momčad je poletjela. Pobijedili su doma RN Löwen i Magdeburg, u gostima Kiel i Melsungen, ušli u seriju kakve se malo tko može sjetiti u najjačoj ligi svijeta. Dres Leipziga nose naši Šime Ivić, Lovro Jotić i Marko Mamić, dok je Marino Marić nakon prvog dijela sezone preselio u Stuttgart. Aktivan je trenutno samo Ivić, dok se Jotić i Mamić bore s ozljedama.

Za Gorana Perkovca, novog hrvatskog izbornika, posebno je zanimljiv Marko Mamić, ali kako stvari stoje od njega ove sezone neće moći imati pomoći. Mamić se opravlja i povratak na teren je predviđen pred kraj sezone, ako za to bude potrebe.

Doskočio u kontri...

Svašta se Mamiću izdogađalo posljednjih godina...

- Opterećenja su s Bundesligom narasla, ona su donijela svoje probleme. Te zglob, te leđa, pa se za vrijeme Eura 2022. javila korona da bi na kraju kao “finale” došla teška ozljeda koljena zbog koje sam sada na oporavku. Koljeno je prelomilo sve moje probleme u konačnici, tako to obično ide. Ništa, igrali smo mislim doma, jedna kontra, doskočio sam i ostao ležati, koljeno je krcnulo, otišlo, pukli ligamenti, menisk... Operiran sam u Sv. Katarini kod nas, prvi dio oporavka koji je bio jako dobar sam obavio isto doma, sada sam u Leipzigu, polako se uključujem u rad. Moram reći da je koljeno OK, da ne otiče, da imam osjećaj kao da nikad nisam uopće bio ozlijeđen, ali trebat će biti oprezan i mudar, ne se zaletavati.

image

Marko Mamić

FIRO SPORTPHOTO/JVORGEN FROMME Dpa Picture-alliance Via Afp

I bez vas Leipzig igra odlično.

- Sve se promijenilo dolaskom novog trenera. Sada smo u jednoj nestvarnoj seriji u kojoj smo svladali sve velike favorite Bundeslige. Daleko smo od europskog mjesta jer je prvi dio sezone bio vrlo loš, no bez obzira na to osjeća se zadovoljstvo u klubu.

Cijena velikih napora

Kada se vraćate na teren?

- Operiran sam krajem studenog lani, nije bilo jednostavno. Oporavak je standardno šest mjeseci, ali može biti i duži. I zato ćemo skupa s klubom odrediti kada će to biti. Mislim da neće biti žurbe.

Jeste li prekrižili reprezentaciju?

- Nisam naravno, vjerujem u povratak i da ću ponovo biti na raspolaganju ako izbornik procijeni da sam potreban. Razgovarao sam s Perkovcom, zvao je odmah kada je došao na čelo reprezentacije, objasnio sam mu situaciju, on je rekao da prati i da mi želi brz oporavak.

Nije li Bundesliga postala preteška?

- Teška je i sve što se događa uz to je cijena napora kojima su izloženi igrači. Ali opet, prestižno je biti dio ove priče i najjače lige u Europi. To je uvijek sjajna motiv za dalje. Imam još dvije godine ugovor u Leipzigu i vjerujem u povratak. Imam dojam da bih mogao već sad zaigrati, ali tu nema više kockanja. Samo strpljenje može pomoći i klubu i meni - zaključio je Marko Mamić.

Linker
08. svibanj 2024 23:53