Mate Šunjić je izluđivao belgijske rukometaše

 ANTE CIZMIC Cropix
JUNAK ZADNJE UTAKMICE

‘Naše šanse u postocima bolje znaju oni koji se klade. Neozbiljno je raspravljati o pobjedi od 22 razlike...‘

‘Iz prve ruke potvrđujem da rukomet i matematika ne idu pod ruku. Mi znamo što nam treba‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. siječanj 2023. 07:38

I to se dogodilo, naš vratar na velikom natjecanju u jednoj je utakmici imao 20 obrana. Dobro, nije neka utakmica protiv Belgije, ali 20 je brojka s kojom se često zadnjih godina kada su vratari u pitanju nismo uspjeli sresti.

Ukaže li se prilika...

Sa 20 obrana svaki puta si u šansi za nešto više i makar mijenjamo vratare u posljednje vrijeme kao cipele, dok drugi ustraju u tandemima godinama, eto imamo sreće da nam se neke stvari ipak malo vrate. Bilo bi bolje da su se vratile protiv Egipta i Danske, ali sada vrijeme vratiti ne možemo i moramo zapljeskati izvedbi Mate Šunjića.

Mate, vi ste matematičar i koliko vrijedi matematički teorija o 22 gola razlike i pobjedi Egipta protiv Danske?

- Iz prve ruke potvrđujem da rukomet i matematika ne idu pod ruku. Mi znamo što nam treba i znamo da ne ovisimo samo o sebi cijeloj toj priči. Ono što mi možemo je dati sve od sebe, ali je neozbiljno da raspravljamo o pobjedi od 22 razlike protiv jedne jako dobre reprezentacije. Ako se ukaže prilika, mi ćemo pokušati.

Koliki je to postotak?

- To znaju oni koji se klade, a ja taj nisam, pa vam ne mogu reći.

Zašto mijenjamo vratare svaku u utakmicu na ovom SP?

- To ne znam, znam samo da vratari trebaju vremena kao i igrači da neke stvari sami poslože sebi. Reprezentacija je nešto drugačije nego klub, u kojem stalno imaš isti tandem, ali generalno vratari zahtijevaju mir i stabilnost da bi iskazali vrijednost koja se od njih očekuje.

Što vam je s prstom, imate metalnu bandažu?

- Nabijen je na zagrijavanju protiv Danske, no recimo da je to uobičajene rukometna ozljeda.

Draži su nam Europljani

Protiv Belgije super, ali zašto ne i protiv Danske i Egipta?

- Moglo se i protiv Belgije još više, uvijek može više. Statistika je zanimljiva stvar, ali nije sve crno-bijelo kako piše u njoj.

Što možemo reći o Bahreinu?

- Draže nam je igrati protiv europskih reprezentacija, definitivno. Ali nadam se da smo naučili lekciju sa prošlog Svjetskog prvenstva. Bahrein ima dosta dobrih rukometaša, izbornika koji ih trenira duže vremena. I mislim da su svake godine sve bolji i bolji, a odlazak na Olimpijske igre u Tokio ispred Katara govori možda i najviše o njima.

Linker
16. svibanj 2024 08:45