BJORN LARSSON ROSVALL Afp
NE PONOVILO SE

Ovo je bilo - ‘ajme meni‘, nisu vas zato prozvali ‘Kraljice šoka‘. Sada nam prijeti veliki problem na SP-u

Moramo se hitno resetirati i početi igrati rukomet, jer kako je to izgledalo na startu neće ispasti dobro
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 02. prosinac 2023. 13:47

Što je to bilo protiv Senegala, stvarno je teško dokučiti. Istina da su ih nakon 2020. prozvali Kraljice šoka, ali ne zbog ovakvih stvari, nego zbog pobjeda protiv jačih. Sada smo na startu SP izgubili bod od Senegala, bolje rečeno spasili ga, a ako izgubimo od Švedske koje ja domaćin imat ćemo veliki problem, jer bodovi se prenose, bodovi su važni za ostvarenje cilja, a bit će taj jedan bod jako teško nadoknaditi. Samo je za nadati se da nam neće faliti u konačnici i da ćemo protiv Švedske taj bod nadoknaditi, jer ne sumnjamo u pobjedu protiv Kine.

Senegal je izgledao dobro, Camara je izgledala kao Dika Mem, a Sagna kao Duvnjak u najboljim danima. Nismo im mogli ništa. Fizički apsolutno ništa, taktički vrlo slično, jer sve što smo pokušali, a pokušali smo puno nije prolazilo. Tražimo, nismo sigurni…

Tim je malo zbunjen, nije reagirao dobro, možda sve igračice koje smo navikli gledati u boljim izdanjima bolje od viđenog ne mogu i to je bio onaj glavni upitnik prije SP. Hoćemo li ga riješiti, teško je reći, jer protiv Senegala to nismo uspjeli.

Izvukli smo se, imali -4 deset minuta prije kraja i to je dokaz da Senegal nije baš Bog zna kakva kvaliteta kako se nam činilo, jer da jest onda bi mirno priveo utakmicu kraju. Ovako smo im napravili frku, imali čak šansu za pobjedu, ali nismo uspjeli i na kraju smo spašavali bod. Da je obrana igrala prema Sagni i Camari kako je igrala zadnjih deset minuta ne bismo imali nikakvih problema, a treba znati da je Senegal bio bez najbolje igračice Niomble, da je u 15. minuti crveni dobila jako važna Keita. I sve to su izvukle protiv Hrvatske koja je ovaj puta šokirala najviše sama sebe.

Moramo se hitno resetirati i početi igrati rukomet, jer kako je to izgledalo na startu neće ispasti dobro.

Linker
11. svibanj 2024 19:50