Ante Čizmić/Cropix
ANKETA SN

Tko su kandidati za Horvatovog nasljednika? Favorit je legendarni kapetan, no razmišlja se i o strancu

Slavko Goluža bio je blizu povratka na izborničku klupu, ali u međuvremenu je preuzeo Zagreb
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. siječanj 2023. 08:12

Nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj, hrvatska rukometna reprezentacija vjerojatno će nakon dvije godine dobiti novog izbornika.

Kao najozbiljniji kandidat za nasljednika Hrvoje Horvata kotira zlatni reprezentativac iz Atlante Goran Perkovac. Njegovo iskustvo je veliko, i u igračkom i u trenerskom smislu, iako kao trener nije ostvario rezultate kakve je imao kao igrač. No na glasu je kao vrlo odrješit čovjek, i momčadi bi mogao dati dimenziju koju je u posljednje vrijeme izgubio.

Drugih domaćih kandidata i nema previše. Po mnogima je Slavko Goluža bio blizu povratka na izborničku klupu, ali on sada ima jako dobar i jako težak posao u Zagrebu. Miješati kruške i jabuke ne bi imalo posebnog smisla.

Jedna od opcija je svakako i da na klupu Hrvatske prvi puta u povijesti dođe stranac. Prije nekog vremena spominjala se upravo ta mogućnost, a kao kandidati su figurirali Španjolac Juan Carlos Pastor i Francuz Patrice Canayer. No doznajemo da ta opcija u ovom trenutku ne izgleda realno.

Što god Savez odlučio, mora djelovati jako brzo, jer Hrvatsku već u ožujku čekaju kvalifikacije za Euro protiv Nizozemske, u kojima treba osigurati put u Njemačku dogodine. I već tada imati čistu i jasnu situaciju kako i s kime dalje.

Linker
13. svibanj 2024 17:16