BJORN LARSSON ROSVALL Afp
NITKO NIJE ZADOVOLJAN

‘Tragično je da smo mi na kraju izvukli bod!‘ Hrvatska junakinja ogorčena, evo što kaže novi izbornik

Hrvatska rukometna reprezenacija je na startu SP-a u Švedskoj jedva izvukla bod protiv Senegala (22:22)
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 01. prosinac 2023. 20:30

Nije dobro Hrvatskoj krenulo u Göteborgu. Senegal nam je uzeo bod, točnije mi smo uzeli njemu, jer realno Afrikanke su bile bliže drugom. Nisu uspjele cure pobjedom razveseliti ni bivšeg izbornika Nenada Šoštarića koji je dan ranije operiran u Zagrebu i oporavlja se. Izgledali smo jako loše, a izbornik Ivica Obrvan kaže:

- Svakako teška utakmica. Očekivali smo pobjedu, ali primali smo golove tamo gdje smo se nadali, tako da moramo biti na kraju i zadovoljni osvojenim bodom. U završnici smo dobro odreagirali, nastojat ćemo biti bolji u nastavku prvenstva. Počeli smo nervozno, fulali zicere, dva sedmerca, djevojke su očito bile pod pritiskom očekivanja o plasmanu prema Olimpijskim Igrama. Protiv Crne Gore prije neki dan bila je sasvim drugačija utakmica.

Čupali smo se?

- Napravili smo neke stvari, morali smo vraćati iz minus čpetiri, a na kraju smo imali čak i priliku pobijediti, ali nismo uspjeli – nakon utakmice je govorio naš izbornik Ivica Obrvan.

image
BJORN LARSSON ROSVALL Afp

Naša najsvjetlija točka bila je Tina Barišić, no njoj je to bila tek prva takva utakmica u ovakvoj roli na koji tim još nije navikao.

- Tragično je da smo mi na kraju izvukli bod. Ništa mi ne znači ovaj bod. Ničim nas nisu iznenadile, ali sve im je prolazilo dok smo mi bile u grču. Nadam se samo da ćemo u nastavku početi pobjeđivati i da ću ja nastaviti s ovakvim igrama – razočarano je govorila naša najbolja igračica protiv Senegala.

Dejana Milosavljević krpala je i desnu stranu i sredinu našeg napada, jer to nije izgledalo dobro najveći dio utakmice.

- Gubili smo veći dio utakmice, na kraju smo spašavali bod. Ne mogu reći da Senegal nema kvalitetu, ali smatram da smo mi kvalitetniji i da smo to trebali pokazati. Na početku malo nervoza, malo previše promašaja, ali bez obzira na to moglo se. Trebamo malo pogledati utakmicu i izvući pouke iz nje, trebat će nam u nastavku. Puno je još do kraja, ovo je tek prva utakmica, a mi smo poznate da idemo uvijek težim putem.

Linker
11. svibanj 2024 14:03